Ensam hund tar bussen samma sträcka varje dag – destinationen rör tusentals till tårar

Det finns så många anledningar att älska hundar. Förutom att de kallas ”människans bäste vän”, för sin lojalitet, så är de roliga, mysiga, och fulla av överraskningar.

Hundar är också extremt självständiga, något som tiken Eclipse är ett utmärkt exempel på.

Eclipse älskar att vara ute i parken så mycket, att hon lärt sig vägen dit för att vara där och leka när husse inte kan.

Hunden tar bussen ensam varje dag

I Seattle, inte jättelångt från bostadsområdet där Eclipse bor, finns en park där många hundar kan springa fritt och leka tillsammans.

På bussen som går till parken brukar den svarta labradortiken Eclipse kliva på för att säkert ta sig till parken, och leka med sina vänner. Efter några timmar tar hon bussen hem igen.

”Skaffar nya vänner”

Då Eclipse åkt samma sträcka varje dag under lång tid känner många igen henne. Hon har med tiden blivit lite av en sällskaplig maskot som andra passagerare älskar. Hon har till och med fått en egen Facebooksida där man kan följa hennes resor.

”Hon tar bussen ner till stans hundpark där hon tillbringar några timmar med att få motion och skaffa nya vänner. Sedan tar hon bussen hem igen”, skriver en kvinna som fotat några av Eclipses dagliga resor.

This is Eclipse. Every day she leaves her house, by herself, and takes the bus downtown to the dog park where she spends…

Gepostet von Robbie Lauren am Sonntag, 29. Dezember 2019

Enligt ett vittne som känner Eclipse ägare så var den lilla tiken så trött på att vänta på sin långsamma husse, att hon ivrigt hoppade på bussen själv.

Eftersom att Eclipse skötte sig exemplariskt, och dessutom blivit god vän med busschauffören, så låter hennes husse henne åka till parken ensam när hon känner för det.

Vän med busschauffören

På många bussar är det inte tillåtet för hundar att åka med, men på Eclipse favoritbuss har till och med polisen gett sitt tillstånd, så att den lilla lekfulla labradoren ska få åka till sin älskade park och träffa andra hundar.

Eclipse är minst sagt en populär medpassagerare. Se hur hon strålar.

Foto: Facebook/Eclipse Seattle´s Bus Riding Dog

Vad var det jag sa? Det finns många anledningar att älska hundar. Man har sällan en tråkig stund med dem. Dela gärna för att visa andra.