Ingen förstår varför hunden jagar främlingarna, då inser plötsligt djurvännen att han är i livsfara

Alla djur är inte lyckligt lottade att få vara någonstans som de kan kalla hem. Alldeles för många är hemlösa, men flera organisationer gör sitt för att försöka ge dem ett kärleksfullt hem och en nystart på livet.

En av dessa hundarna var Buzu, som följde efter de människor han såg i sin närhet.

Men en person insåg vad den lilla hunden verklige ville ha – och bestämde sig för att agera direkt.

Bildkälla: Youtube/Howlofadog

Hunden Buzu bodde i en liten stad i Rumänien. Han var hemlös utan någon familj i närheten, men en snäll person hade i alla fall gjort en litet hus av en pappkartong så han fick skydd för natten.

Sökte desperat kontakt

Varje dag stod han på gatan och tittade på de många främlingar som gick förbi. Och varje gång sprang han även efter i hopp om att någon skulle se honom.

De flesta människor valde att bara gå förbi honom utan att bry sig om vad han ville. Men en person tänkte annorlunda.

Bildkälla: Youtube/Howlofadog

Den ideella djurorganisationen Howl of A Dog kontaktades för att försöka hjälpa lilla Buzu.

Varit hemlös i 1 år

De hittade honom på gatan, som varje dag, och tog reda på så mycket de kunde om var han var ifrån och vad som hade hänt.

Det visade sig att Buzu hade bott på gatan i runt ett år. Det kanske var så att han blivit van med livet som hemlös och omfamnat sitt öde att för alltid gå runt i strävan efter ett bättre liv.

Bildkälla: Youtube/Howlofadog

När volontärer från organisationen kom närmare för att se hur han mådde nåddes de av en dyster syn. Buzu var täckt av loppor och på områdena där han kliat sig var pälsen helt borta. Han såg ut som en ledsen hund som inte hade någon framtid alls.

Hjälpte Buzu till veterinären

Lite senare hittade de honom vid sitt lilla hem på gatan och noterade då att den kudde han brukar sova på var borta.

Till en början var han försiktig med volontärerna och vågade inte riktigt närma sig. De kastade några godisbitar till honom och det var då han måste ha insett att de var där för att hjälpa till.

Volontärerna fick klappa honom och Buzu viftade på svansen. Kanske var det också den första gången han viftat på svansen och insett att ett bättre liv kunde vara runt hörnet?

Bildkälla: Youtube/Howlofadog

Buzu togs med in till en veterinär där han fick medicin mot alla loppor. Vid en närmare medicinsk titt såg de även att de små pälsfria ytorna var kroniska samt att hans tänder mådde allt annat än bra.

Adopterades bort

Han spenderade ett år tillsammans med Howl of a Dog innan han adopterades bort. Och Buzus nya matte Emma, som bor i London, gav honom en riktig nystart på livet.

Emma bodde i ett mysigt hus och gav Buzu både godis och mycket mys. Dessutom hade hon en stor trädgård den lilla jycken älskade att busa i.

Bildkälla: Youtube/Howlofadog

Varje födelsedag fick Buzu en födelsedagstårta och en stor tallrik med skivad korv. Han har till och med fått en liten styvsyster som han älskar likt en riktig familjemedlem.

Ett nytt fantastiskt liv

Tack vare den ideella organisationen Howl of a Dog fick Buzu en ny chans i livet – och snacka om att den här historien slutade lyckligt.

Bildkälla: Youtube/Howlofadog

Nu hoppas vi att han får ett långt, kärleksfullt och fantastiskt liv, ett liv där han aldrig någonsin behöver springa efter människor i desperat behov av hjälp.

I spelaren nedan kan du se mer av Buzu.

Jag blir så varm i hjärtat av att se Buzu må bra. Och samtidigt är jag otroligt tacksam över att det finns djurorganisationer som Howl of a Dog som ser till att alla hundar får en andra chans i livet. Snälla, dela artikeln vidare för att uppmärksamma den här organisationens fantastiska arbete.