Döende hunden dras genom staden på kärra – tar ett sista tårfyllt farväl av sina vänner
MAVERICK

Döende hunden dras genom staden på kärra – tar ett sista tårfyllt farväl av sina vänner

Alla undrar varför mannen drar omkring på den gamle hunden på en kärra genom stan – anledningen får tusentals att fälla tårar.

Golden Retrievern Maverick räddades från ett dödsbo i North Carolina för åtta år sedan av Joey Maxwell och hans fru.

Maverick fick flytta hem till dem i deras hem i Florida och där fick han för första gången i sitt liv uppleva vad äkta kärlek är.

Maverick var stormförtjust i sin nya familj och var kärleksfull mot både sin nya familj och alla andra som han mötte på vägen.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=1466945546693879&set=pb.100050223410720.-2207520000.

Tyvärr var Maverick inte frisk. Han hade drabbats av lymfom. Till en början trodde läkarna att det skulle räcka att göra cellgiftsbehandlingar och att han snart skulle bli frisk. Men även om det såg ljust ut i början så återkom cancern, gång på gång.

Till slut stod det klart att Maverick inte skulle klara sig och efter några dagar inlagd hos veterinären fick husse och matte rådet att ta hem deras älskade vovve och tillbringa sista tiden med honom hemma, skriver Hrtwarming.

Stackars Maverick blev bara svagare och svagare och till slut kunde han inte ens gå på egen hand så Joey och hans fru åkte för att köpa en vagn att dra runt hunden på.

Vagnen kostade 130 dollar, allt som Joey hade kvar på kontot efter att ha betalat Mavericks sjukhusbesök. Men han tvekade inte, han skulle betala vad som helst för att underlätta för sin älskade hund. Men just den där vagnen fanns inte inne i butik för tillfället.

Fina gesten i butiken

Butikspersonalen undrade vad han skulle med vagnen till och när Joey förklarade hann han inte ens berätta klart innan en ur personalen stoppade honom.

Mannen i kassan tog upp telefonen och ringde runt till andra butiker i närheten och berättade att han behövde vagnen genast. En timme senare var vagnen på plats och Joey kunde lyfta upp Maverick på den.

Men just som Joey skulle betala blev han åter igen stoppad. Mannen i kassan vägrade att ta betalt fullt ut för vagnen. I stället fick Joey den för halva priset. Främlingens vänliga ord fick Joey att bryta ihop av både lättnad och tacksamhet.

Fick ta ett sista farväl

Efter besöket i butiken lämnade Joey och Maverick butiken och promenerade genom stan hem. På vägen stannade unga och gamla, alla som någon gång varit i kontakt med den snälla Maverick, för att ta ett sista farväl.

Bilderna träffar rakt i hjärtat.