Djurvän går förbi hund med grå och hård päls – men det han ser i hennes ögon får honom att agera direkt

Det finns tyvärr gott om hundar och andra djur ute i världen som inte har det lika bra som många andra husdjur. Men det finns även goda krafter därute – som gör allt för att djuren ska få må så bra som möjligt.

I den här historien blir utvecklingen precis på det sättet – först hemskt, men det finns mycket gott i det hela också. När en sann djurvän var ute och gick som han fick syn på en liten hund. Att hunden fångade den okände djurvälgörarens uppmärksamhet var kanske inte så konstigt.

Hennes päls höll på att omvandlas. Det var hård och grå – och djurvännen trodde kanske först att det var en sten han fått syn på. Hon låg nämligen bara där, ensam på marken. Hundens päls var full av skabb och i hennes ögon såg han hennes sorgsenhet.

Foto: Youtube

Han visste att han var tvungen att göra någonting för henne – och tog då genast kontakt med djurcentret Animal Aid Unlimited. De har gjort sig kända i Indien genom att hjälpa stackars gatuhundar som denna.

Nu väntade en tid av rehabilitering och vård.

Foto: Youtube

Nu fick hon mediciner och mycket mat så att hon kunde äta sig mätt. Hjältarna på djurcentret badade henne varje dag så att hon skulle må bättre och bli kvitt sin hemska skabb.

Hunden fick namnet Shimmer och i dag mår hon mycket bättre! Se efter själv i spelaren nedan:

Dela gärna vidare för att hylla djurhjältar som räddar våra fyrfota vänner ute i världen!

TV: Övergivna valpar på öde ö