Desperat hund släpar sig fram och behöver hjälp – får ögonkontakt med djurräddare som inser det akuta

.

Hundar är verkligen människans bästa vän. De ställer upp för oss i vått och torrt och man kan alltid lita på att finna tröst och känna hopp igen när man kanske inte mår så bra. En hund är helt enkelt den bästa terapeuten som finns för många människor.

Men det finns också tillfällen då vi människor måste ”betala tillbaka” och göra våra fyrfota vänner en lika stor tjänst tillbaka.

Det var precis vad den här säkerhetsvakten gjorde. Vakten arbetade vid en stor matvaruaffär och fick in ett samtal om att en hund släpade sig runt på gatorna omkring varuhuset på parkeringsplatsen.

– En lös hund ute på gatorna i New Orleans kan vara ett stort problem, och det var klart att hon nyligen hade fått valpar och behövde mata dem, säger programledaren Tia Torres i tv-kanalen Animal Planets program ”Pit Bulls and Paroles”.

Foto: Youtube

Djurhjältarna påbörjar räddningen

Nu påbörjades räddningsaktionen från organisationen Villalobos Rescue Center. Först och främst kontaktades ett närliggande djurhem som kunde bistå med personal. De inledde med att försöka få den stackars desperata hundmammans förtroende.

Foto: Youtube

Hon vandrade runt på gatorna och det var tydligt att hon behövde hjälp omedelbart. Det visade sig att det fanns en mycket känslosam och tragisk historia bakom hennes öde.

Foto: Youtube

”Hon tittade mig rakt i ögonen”

En av djurhjältarna i programmet som byggde förtroende på gatan förklarar hur det gick till när hundmamman till slut kom till hans famn:

– Hon gick över gatan, tittade mig rakt i ögonen som om hon helt enkelt frågade mig om hjälp. Det skulle ha varit en fantastisk känsla om det inte hade varit en sådan tragisk situation, säger han i Animal Planet.

De visste direkt att hon hade valpar någonstans i närheten, men de kunde inte ha en aning om i vilket skick de stackars valparna var i, utan sin mor.

Nu inleddes jakten på ägaren, och framför allt: På valparna.

Foto: Youtube

När de knackade på dörren till ägaren var det ingen som öppnade. I stället svarade en mansröst, som påstod att han var rumskamrat, att hundägaren satt i fängelse och att han hade tagit hand om hunden så länge.

Detta gjorde förstås killarna från djurcentret mycket upprörda. Man har inte en hund som vandrar runt på gatorna och ser ut på det här sättet i det tillståndet!!

Svaret innanför dörren på huset: ”Ni stör mig”

Personen som fanns innanför dörren vägrade öppna. ”Ni stör mig” sa han bara när de frågade om de fick ta med valparna.

Djurvännerna tog med sig hundmamman i bilen och ringde till distriktsåklagaren. Nästa dag hade de fått tillstånd att åka och hämta valparna – lagligt.

Till slut – återföreningen med valparna!

Titta nu på räddningsaktionen i spelaren, när en kvinna från djurorganisationen först går in i huset, och sedan återförenar dem små liven med sin mamma. Det är så hjärtskärande, men samtidigt så oerhört skönt att se dem tillsammans igen!

Jag är så glad för att detta fick ett lyckligt slut, trots den tragiska historien bakom.

Dela gärna vidare för att sprida kunskap om detta, hundvalpar förtjänar att få vara med sin mamma!