Den här bilden på en hund förbryllar människor över hela världen – lyckas du knäcka gåtan?

Den här bilden på en hund förbryllar människor över hela världen – lyckas du knäcka gåtan?

Är det någon mer därute som är fascinerad av fenomenet med optiska illusioner?

Det är det här med hur ögat kan se och uppfatta saker och ting på ett sätt – men samtidigt kanske inte se saker som faktiskt finns mitt framför ansiktet på en. Det är märkligt men som sagt, framför allt fascinerande!

Det är inte varje dag, men det händer nog någon gång i veckan eller åtminstone en gång per månad som man ser någon ny bild dyka upp på Facebook. Ofta påstår de att det här är en riktig kluring, och så står det något i stil med ”bara 1 av 10 svenskar kan se det här eller det här i bilden, kan du också se det?”. Och jag måste medge – jag tycker det är både roligt och spännande att se vad man går för!

Nu är det en bild på ett husdjur som förbryllar folk på nätforumet Reddit.

I fokus står denna härliga fyrfotade familjemedlem. Tyvärr vet vi inte vad hunden heter, men vi kan alla vara överens om att den ser snäll och fin ut.

Samtidigt kliar sig nu djurvänner i håret världen över. Visst är det klart att hunden ligger ner vid fototillfället. Men visst vrider den huvudet på ett märkligt sätt? Detta är något som även djursajten The Dodo uppmärksammat.

”Det tog mig fem minuter att förstå den här inte störande bilden”, skriver Reddit-användaren till bilden.

Ta en ordentlig titt på fotot innan du sedan scrollar ner för att se svaret.

Foto: Reddit

Här är facit – hundens position är väldigt märklig och bilden är antagligen tagen under en mycket kort stund.

Lyckades du knäcka bildgåtan och se detta direkt? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida och glöm inte att dela inlägget vidare för att utmana dina vänner på denna kluring.