Därför är lilla hunden deprimerad – ägarens förklaring krossar mitt hjärta

Därför är lilla hunden deprimerad – ägarens förklaring krossar mitt hjärta

De allra flesta hundar som jag har träffat har varit lekfulla och snabbt velat bli ens kompis. Så är inte fallet för alla hundar, och det måste man ha stor respekt för.

Men för bulldoggen Big Poppa som bor i USA är det verkligen så. Han beskrivs av sin matte Rae Ellis som en mycket kelig hund som tycker om att busa och leka. Han är alltid nyfiken på folk och älskar varenda en som han möter.

Hans matte berättar att han älskar att busa med barnen som bor granne med honom på gården. De brukar kasta boll till honom och det gör alltid hunden lycklig, sen får de så klart klappa honom och då blir han förstås ännu gladare.

Nu väcker denna lekfulla lilla hund intresse över hela världen – efter mattes bilder på sociala medier, vilket även uppmärksammats av The Dodo.

Precis som för oss andra, så påverkas även Big Poppas liv av den pågående coronapandemin. De dagliga lekstunderna är nu ett minne blott. Han har inte fått möjlighet att leka med sina kompisar på länge.

Matte förklarar för The Dodo att han varit väldigt nedstämd på sistone, och bara suttit på sin plats på balkongen och blickat ut. Där nedanför leker barnen. Hunden ska ha försökt fånga barnens uppmärksamhet men det var svårt. När barnen väl går ut för att få lite luft så tittar Big Poppa storögt ner mot gården. Förmodligen vill han leka igen.

Först så såg inte barnen honom, men en dag tittade en av dem upp och såg den ledsna hunden. Och ända sedan den dagen brukar de varje dag vinka till Big Poppa.

”Nu vet de att han tittar ner på dem varje dag och de ropar ”BIG POPPA” flera gånger och då hoppar han runt och blir så exalterad”, säger Ellis till The Dodo.

Vi hoppas att du och din matte tar hand om varandra och att barnen fortsätter att vinka och hälsa på dig utifrån, Big Poppa! Och att ni snart får tillfälle att leka igen när den här pandemin är över.

Dela gärna vidare om du också är en sann djurvän.