Bilden har ingenting med texten att göra. Foto: Shutterstock

Bjässe rusar mot 6-åringen – då fångar kameran hur pojkens modiga vovve räddar honom

När en man tappade kontroll över sin hund som rusade fram till en 6-åring kunde det ha slutat illa. Men som tur var fanns pojkens bästa vän vid hans sida.

Hundar är fantastiska djur på många sätt och det är verkligen en ynnest att få ha dem omkring sig.

Förutom att de är härliga att gosa med, roliga att leka med och ofta kan få en på bra humör så är de i många fall också väldigt lojala och kärleksfulla.

De kan helt enkelt vara en bästa vän, och till och med skydda sin familj.

Skyddade 6-åring från grannhunden

Det visade inte minst en vovve från Florida, USA, bevis på när han gjorde allt i sin makt för att skydda en familjemedlem.

Vovven, som heter Tank, var ute på gården och lekte med familjens 6-åring när grannens hund plötsligt smet ut och i rasande fart sprang mot pojken.

Då gick situationen snabbt från lek till fullaste allvar, och Tank hoppade rakt framför pojken och puttade ner honom för att komma runt. Sedan jagade han bort den främmande hunden, som han vägrade låta komma nära 6-åringen.

Med Tanks hjälp kunde då ägaren tillslut få kontroll över situationen, och barnet hann tryggt springa till sin mammas famn.

Mammans gripande ord efter händelsen

”Kolla när min schäfer räddar min 6-årings liv,” skrev mamman, Yenesy, på sin TikTok när hon publicerade övervakningsbilderna. ”Vår grannes hund tog plötsligt fart mot min son igår kväll och min Tanky räddade honom från att bli omkullkastad, eller ännu värre än så”

Många i kommentarerna har hyllat den snabbtänkta vovvens agerande.

”Har bokstavligt talat rysningar av hur otroligt lojal hunden är till din familj!! FANTASTISK video, så glad att den lille är okej.”

”Att se detta gjorde så jag började gråta.”

”Herregud, din hund är en hjälte.”

”En kille med vassa instinkter”

Yenesy har fått många frågor gällande om hunden har något speciell träning eller liknande.

”Nej, han är inte proffesionellt tränad. Han är bara en kille med vassa instinkter, som älskar en bra tuggleksak”, har hon skrivit.

Här kan du se hela händelseförloppet:

Vilken otroligt lojal vovve, nu hjälps vi åt att hylla den här hjälten!