Adopterad hund lämnas tillbaka efter bara en vecka – anledningen får djurvänners hjärtan att brista

En familj i New York gick till sitt lokala hundhem och mötte där den perfekta valpen att ge ett nytt hem.

Men exakt en vecka senare återvände dem, med tårar rinnande ned för deras kinder.

Den vackra hunden fick namnet Brody och vad nyfiken på att se sitt nya hem.

Men bara efter några dagar i sitt nya hem, märkte familjen att det inte stod helt rätt till med den stackars hunden.

Brody hade svårt att andas och åt bara sämre och sämre och snart tvingades de ta hunden till veterinär.

Anledningen får hjärtan att brista

Deras hjärtan krossades och veterinären berättade dem att de hittat ett allvarligt blåsljud på hundens hjärta något som krävde omedelbar vård av en hjärtspecialist, skriver The Animal Channel.

Men även om familjen bara tillbringade en vecka med Brody, älskade de honom och ville ta hand om honom. Men de hade inte råd.

Familjen vände sig till hundhemmet i hopp om att kunna få finansiell hjälp. Djurhemmet i sin tur vädjade till sina partners om hjälp.

We received a heartbreaking phone call from one of our shelter partners late yesterday. A family who had just adopted a…

Posted by Second Chance Rescue NYC Dogs on Sunday, October 7, 2018

En av organisationerna var Second Chance Rescue NYC Dogs (SCR).

”Familjen, med 2 små barn, satt fortfarande utanför härbärget i tårar och bad att något kunde göras för att ge deras valp den medicinska vård som han så desperat behövde.”

SCR svarade en timme senare att de skulle täcka upp kostnaderna för Brodys medicinska behandling. Den slöa hunden fördes omedelbart till Blue Pearl Specialty Hospital för att få behandling.

Vägrade ge upp om hunden

Brody hade precis hittat en familj som skulle älska honom för alltid, och SCR kunde inte låta detta vara slutet.

”Vi inser att oväntade nödsituationer inträffar, och när du har en familj som älskar sitt djur, kommer vi alltid att försöka göra allt som står i vår makt, för att behålla det djuret hos de människor som älskar dem”, skrev SCR.

Brody har fått en andra chans att leva tack vare hans nya familj men också djurorganisationer och alla de människor som donerat pengar för att han ska få den vård han förtjänar.

Brody är fortfarande på akutsjukhuset och får behandling. SCR lever upp till sitt namn genom att ge Brody en andra chans att leva ett långt liv med en familj som älskar honom. ”De är bra människor som bryr sig djupt om hans välmående.”