Foto: Youtube

62-åring hamnar i koma efter cancerbesked – då rusar hunden upp i famnen och det otroliga inträffar

Hunden hoppar upp i husses famn.

Då inträffar det magiska.

Plötsligt vaknar han ur koman.

Det var när 62-årige Andy Szasz drabbades av tarmcancer och inledde en behandling för att bekämpa sjukdomen som allt började. Han klarade sig ur det och överlevde, men en decemberkväll ett par år senare blev Andy svårt sjuk.

Han hade till följd av sin tuffa behandling fått sämre immunförsvar och när han fick lunginflammation började kroppen sakta men säkert att ryta ifrån på de mest elakartade sätten. Han hamnade i ett allvarligt sjuktillstånd och tvingades läggas in på Southampton General hospital.

Väl på sjukhuset blev Andy bara sämre. Kort därefter bestämde sig läkarna för att försätta Andy i koma med andningsstöd. Om de inte hade gjort det kanske han inte skulle överlevt. Tack och lov var det så att koman bara var tillfällig. Läkarna kunde ta honom ur koman några dagar senare.

Andy Szasz was a cancer survivor who was hospitalised for pneumonia in December. When he stopped breathing, doctors at…

Posted by PETS Magazine on Thursday, June 29, 2017

Läkarna gick med på ett besök

Under tiden ville Andys fru Estelle göra allt för att stötta honom när han låg i koma. Hon var där hela tiden, för att se om han skulle kunna höra höra henne.

Till sist frågade hon läkarna om hon kunde få ta dit Andys älskade hund Teddy. De hade verkligen ett speciellt band mellan varandra, och Estelle trodde att ett litet besök bara för att visa tröst trots att Andy var medvetslös skulle betyda mycket.

Den fyraårige Schnauzerpudeln hoppade upp i famnen på husse. Då – plötsligt – så vaknade Andy! Detta skedde alltså tre dagar tidigare än vad läkarna hade beräknat.

Hela rummet var i chock, både sjuksköterskor, läkare och frun Estelle. Mötet med Teddy var så kraftfullt att Andy på något sätt vaknade av närvaron och hans glada skall. Men det mest mirakulösa var hur pigg Andy var och att han direkt ville kela och hälsa på sin älskade hund.

Nu har Teddy prisats av Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) och sedan dess har han fått komma tillbaka till sjukhuset som terapihund för andra patienter.

Hundar är underbara djur! Dela vidare för att sprida denna underbara historia.