60 hundar levde i fångenskap på köttmarknad – reaktionen när de räddas träffar rakt i hjärtat

Över 60 hundar har räddats från en köttmarknad i Sydkorea.
Detta tack vare djurskyddsorganisationen Humane Society International.

Bilderna på när hundarna räddas är fantastiska.

Det var när Humane Society International tog sig till en köttmarknad på ön Jindo i Sydkorea som de många hundarna hittades under hösten.

På ett videoklipp kan man se hur hundarna vanvårdades och hölls i burar. Detta ska ha brutit på lagen, och djurskyddsarbetarna agerade genom att frita hundarna.

Totalt handlade det om över 60 hundar som kunde tas ur fångenskapen.

Nu har denna köttmarknad fått stänga ner, uppger Humane Society International/Korea och den koreanska djurskyddsgruppen LIFE.

”Dessa stackars hundar har varit inlåsta i smutsiga trådburar, matade på restaurangavfall, nekats till och med den mest grundläggande vården och någon nivå av mänsklig vänlighet”, säger Nara Kim, HSI/Koreas kampanjchef, i ett uttalande.

Kim menar att det är upprörande att se grymheten hos hundgårdar som dessa.

”Det kändes särskilt chockerande att se vårt lands nationella hundras utnyttjas så här på Jindo. Jag fällde tårar när jag såg avlivningsområdet där jag vet att hundar dödades framför varandra”, säger Kim.

”Tack och lov har vi tillsammans med våra vänner på LIFE kunnat få ut dessa hundar från den hemska platsen och se till att inga djur någonsin kommer att lida igen i dessa burar. Myndigheterna kommer också att ta vid om anklagelserna mot bonden”.

Här kan man se videoklippet där de över 60 hundarna räddas:

Dela gärna vidare inlägget om du vill hylla dessa djurhjältar!