3-åring spårlöst borta i 15 timmar – då gör döv och halvblind hund fynd i skogen

Alla hjältar bär inte mantel. Det är den här duktiga hunden ett bevis på.

Den då 17-åriga gamla hunden Max som är en snäll vovve visade prov på några exceptionella kvaliteter när en treårig flicka försvann i Australien.

Jag upphör aldrig att förvånas över våra fyrfota vänners kvaliteter och hur de lyckas med allting. Den här hunden är dessutom såväl döv och delvis blind, kanske tack vare sin höga ålder. Ändå lyckades han med någonting som inte människorna klarade av.

En treårig flicka försvann på eftermiddagen en fredag i april förra året. Detta skapade så klart stora rubriker i Australien och snabbt spred sig information som skulle hjälpa polisen att hitta flickan.

Att små barn försvinner är så klart någonting som berör ett helt samhälle – alla vill hjälpa familjen att hitta henne. Inklusive hunden Max.

Foto: Youtube

Han vägrade låta sina handikapp hindra honom i sökarbetet. Massor av människor hade varit med i sökinsatsen som pågått i 15 timmar.

Då lyckades hunden hitta flickan – och ledde hela sökgruppen till flickan i ett mycket stort skogsområde i Queensland, Australien, som var svårt att överblicka.

Den treåriga flickan hade tvingats sova ute den kvällen, och det som var ännu mer speciellt med hunden var hans känsla för flickan. När han hade spårat upp henne den kvällen, så stannade han nämligen vid hennes sida. Flickan ska enligt lokala tv-nyheter ha berättat för sin mamma hur hunden Max sov vid hennes sida ute i skogen den natten – och morgonen därpå vid 08-tiden så hittades hon när ett hundratal poliser och brandmän letade.

Hunden höll henne säker den kvällen.

Han har nu fått en hedersutmärkelse av polisen, rapporterar ABC.

Foto: Youtube

Den treåriga flickans mormor förklarar att polisen lyckades hitta flickan den följande morgonen när de hörde henne på toppen av ett berg. Flickan fick syn på sökhelikoptrarna.

– Hunden drog henne mot ljusen och hon höll tag i honom. Hon sov bredvid hunden och sa: ”Jag sov bra, mormor”, säger Leisa Bennett, flickans mormor som deltog i sökarbetet.

Hunden värmde flickan som bara hade t-shirt den kalla natten

Hunden agerade både hjälte och kudde åt den lilla flickan, som bara hade en t-shirt på sig under den kalla kvällen.

Enligt mormor blev hon ledd den sista biten av hunden till den lilla flickan uppe på berget. Människor från hela regionen hade rest till skogen för att hjälpa till i sökarbetet – och alla hyllade sedan den stora hjältehunden Max!

Här kan man se tv-inslag om saken:

Vilken fantastisk hjälte du är, Max! Dela gärna vidare inlägget för att hedra denna fina hund.

TV: 10 gulliga hundar