Tragiska nyheter: Älskad struts död på djurpark – svalde personals nycklar

Strutsen Karen på Topeka Zoo har avlidit efter en tragisk händelse.

Nu sörjs hon av personalen på djurparken.

Strutsen Karen har varit både älskad och omtyckt av personalen på Topeka Zoo i Kansas, USA.

”Hon var inte bara ett djur; hon var en älskad del av vårt samhälle. Våra tankar är med vårt dedikerade djurteam som knöt starka band med Karen under hennes tid med oss,” har Fawn Moser från djurparken sagt enligt The Mirror.

Det hela började med att Karen råkade få tag i nycklar från en av arbetarna på djurparken, och svalde dem.

Personalen gjorde allt i sin makt för att försöka rädda henne och undersökte huruvida hon kunde genomgå kirurgi för att få ut nycklarna.

Men tyvärr var det redan för sent.

Har inlett en utredning

”Omständigheterna kring Karens bortgång är en storartad påminnelse om vikten av vaksamhet och omsorg för att upprätthålla säkerheten för våra djur. I det här fallet sträckte sig Karen över staketet för att få tag i nycklarna till en anställd. Hon svalde omedelbart nycklarna,” skriver Topeka Zoo på sin Facebooksida och fortsätter:

”Djurparkens personal rådfrågade experter över hela landet för att genom kirurgiska och icke-kirurgiska åtgärder minimera effekten av nycklarna. Tyvärr var dessa ansträngningar inte framgångsrika. Topeka Zoo är fast beslutna att se till att alla våra djur mår bra och har infört rigorösa rutiner för att skydda sig mot liknande incidenter i framtiden.”

Nu har de inlett en utredning för att se till att inget liknande ska ske igen i framtiden.

”Mot bakgrund av denna tragiska händelse har Topeka Zoo genomfört en grundlig utredning och vidtagit lämpliga åtgärder avseende den berörda medarbetaren. Dessutom kommer djurparken att se över och förbättra sina protokoll för att ytterligare stärka de säkerhetsåtgärder som redan finns.”

Så oerhört tragiskt. Vila i frid, Karen.

Läs mer: