Foto: Youtube

Hästmamma vill visa vad hon lärt sig – men se nu när unga fölet sätter fart och tar över showen

Hästmamman och fölet går in sida vid sida.
Snart ska det lilla djuret ta över uppvisningsshowen helt.
Klippet har redan blivit en stor succé på nätet med över sju miljoner visningar.

Hästar är verkligen ljuvliga varelser. De är inte bara kraftfulla i sig – de är också både ståtliga och intelligenta djur. Att de sen också har de förmågan att sprida värme och kärlek i sin närhet måste anses som fantastiskt. Åtminstone om du frågar alla djurvänner därute.

Allt detta brukar kunna manifesteras i en och samma sak – nämligen när hästar får delta i olika typer av dansshower. I dag ska vi titta närmare på hur det såg ut 2010 under PA Horse World Expo i Harrisburg, Pennsylvania, i USA.

Då vandrade nämligen den här lilla söta killen, vid namn Blitz, in tillsammans sida vid sida med sin mamma. Blitz var bara 21 dagar gammal vid det här tillfället, och även om han försiktigt vandrade in vid den större hästens sida till en början, skulle han bara sekunder senare få visa upp sin intensiva show!

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Youtube

Blitz är en så kallad Haflinger-häst, vilket vanligtvis kallas ”flaxfux” på grund av dess olika nyanser med ljust till nästan vitt tagel. Just den här hästsorten är också populär som allroundhäst och tycks passa till såväl ridning och körning.

Fölet tar fart och bjuder på show

Snart får hela publiken nämligen se hur fölet hoppar och skuttar som om det vore första gången han överhuvudtaget är ute på öppet fält!

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Youtube

Det är helt enkelt helt underbart – detta verkar tittarna i alla fall vara överens om. Klippet har visats över sju miljoner gånger över alla de här åren.

– Jag älskar hur lugn den som hanterar den vuxna hästen är, och hur vältränad den vuxna hästen är, och visst är fölet bedårande! skriver en tittare i en kommentar på Youtube.

– Efter alla år som jag har jobbat med hästar och uppfostrat mina barn har jag upptäckt hur löjligt lika småbarn och föl är när det gäller beteende. Den här lilla sötnosen är ett annat exempel, skriver en annan tittare i kommentarsfältet.

– Jag är säker på att haflinger-mamman känner sig som en mänsklig mamma när hennes unge agerar under en gudstjänst eller något, skriver en tredje.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Youtube

Här nedan kan man se hela showen, hoppas du också njuter!

Dela gärna vidare inlägget om du också älskar hästar!