Fölet vägrar lämna sin mammas sida – då förstår djurvännerna att det är bråttom

När djurrättsorganisationen RSPCA fick ett brådskande samtal om en häst i nöd visste de att tiden var knapp. Men de hade aldrig kunnat föreställa sig vad de skulle mötas av när de kom fram till platsen – och just hur hjärtskärande det var.

Så fort djurvännerna från RSPCA förstått vad som måste göras visste de att det var bråttom så att hästen inte skulle skada sig ännu mer.

Hästmamman hade nämligen fastnat med ena hoven i manen, och hennes föl sprang hjälplöst fram och tillbaka utan att kunna hjälpa till.

Vägrade lämna mammans sida

Det spelade ingen roll hur mycket hästmamman än försökte, hon kunde helt enkelt inte självmant komma loss samtidigt som det lilla fölet vägrar att lämna hennes sida.

Bildkälla: Youtube

Som tur var fick djurvännerna en briljant idé och närmade sig sakta. Efter att ha lyckats komma tillräckligt nära den skräckslagna hästmamman kunde de försiktigt klippa manen. Genom att göra det så kunde mamman röra sig fritt igen.

Kan inte ställa sig upp

Men då visar det sig att hon är mer skadad än man först trott. Hon kan nämligen inte ställa sig upp med sina egna krafter. Djurvännerna avvaktar för att se om fler resurser behöver kallas in eller om hästmamman ska finna kraft.

Bildkälla: Youtube

Men som tur är visar det sig att deras kraftansträngning var tillräcklig för den här gången. Se hur den här fantastiska räddningen slutar i videon nedan. Dela gärna artikeln vidare till dina vänner så att vi kan hylla alla som gör allt för att rädda våra kära djur.