Vilda lodjuret tar sats för att hoppa över floden – hans brutala försök sprider sig nu som en löpeld på nätet

Ett djur som alltid har gjort mig nyfiken är rödlo. Det är inte ett djur som ses ofta, och även för att det är nattligt syns det nästan aldrig på dagen.

Men det finns ett videoklipp på sociala medier som har fått alla djurvänner att upphetsat dela den vidare!

Videon, som spred sig som en löpeld när den lades upp, filmades på Pecan Island i Louisiana, USA. På bara några dagar fick den mer än 2 miljoner visningar på Youtube.

I kommentaren till videon skriver de:

”Vi fiskade efter krabbor på Pecan Island och detta enorma rödlo dök upp. Jag tog tag i min telefon och trodde att han skulle bli blöt, men vi blev alla förvånade.”

Foto: Youtube/ViralHog

Och ja, det här majestätiska djuret förvånade oss alla.

För det vi ser i videon är det imponerande ögonblicket när lodjuret förbereder sig ett ögonblick, sedan tar sats för ett enormt hopp, men det verkar som om han gör det helt utan ansträngning och når den andra sidan av floden utan att bli blöt. Och hela hoppet görs i en rörelse.

Vi var så imponerade av attityden och hoppen, och är inte de enda som har blivit förvånade.

”Rödlo kan hoppa flera meter med lätthet, och andra mindre katter kan också. Här försöker lodjuret att undvika att bli blöt, och eftersom de är smidiga och atletiska djur är det inte så svårt att hoppa från det avståndet, säger Laurel Serieys, en biolog vid University of Cape Town och koordinator för Urban Caracal Project, enligt Bored Panda.

”Rödlo har setts jaga fåglar nära vatten, så kanske jagade den i närheten och ville komma från ena sidan av vattnet till den andra. I alla fall, om de hoppar för att korsa något, kan de nå 6 meter utan problem”, fortsatte Serieys.

Här kan du se det fascinerande hoppet:

Är du också imponerad av lodjurshoppet? Dela då gärna vidare klippet med dina vänner på Facebook så att de inte missar det!