Tittarnas vrede mot Nyhetsmorgon — efter provocerande inslaget

Nyhetsmorgon besökte Kolmården efter att delfinen ”Fena” fått en kalv. Programledaren Maria Forsblom tittade in i parken och badade med delfinerna. Tittarna har fullkomligt rasat efter inslaget och programledarens Instagram överröses av negativa kommentarer. Här är anledningen.

Ny teknik för överlevnad

Kalven som fötts på Kolmården är den nionde som fötts på djurparken. Filip Johansson är djurdriftschef på Kolmården och berättar för Nyhetsmorgon om en ny form av teknik som är grunden till att de har lyckats få fler antal kalvar som överlever efter födsel. De använder sig av en form av plattform som gör att kalvarna kan tas upp och behandlas. De kan även få extra mat om det behövs. Under kalvarnas två första veckor har personalen 24 timmars bevakning om dygnet för att den tiden är väldigt kritisk för nyfödda delfinkalvar. De kan på så sätt hjälpa dem direkt om det behövs. Det hela låter bra i teorin men besöket fick tittarna att fullkomligt rasa.

Massiv kritik

Nyhetsmorgons reporter Maria Forsblom har lagt upp en bild av sig själv och delfinen på sin egen Instagram. Bilden har fått otroligt mycket kritik, skriver Aftonbladet. ”Delfiner hör hemma i havet!”, skriver en användare. En annan skriver: ”Det är INTE OKEJ att stötta delfiner i fångenskap.” En tredje användare skriver: ”Djur är inte underhållning!”.

I inslaget visar dock Maria Forsblom att hon är medveten om problemet med och debatten kring djur i fångenskap då hon frågar djurdriftschefen om han inte skulle vilja se djuren födas i det fria istället.

 

[arve url=”https://www.tv4play.se/iframe/video/3953999″ /]

Tycker du också att besöket i djurparken var fel? Dela gärna i så fall eller uttryck dina åsikter i kommentarsfältet.