Foto: Twitter

Svanpappan bär sina ungar i vattnet efter att mamman gått bort – bilderna värmer djurvänners hjärtan

Det var i Charles-floden i Boston, Massachusetts, USA, som de rörande bilderna på svanfamiljen fångades av en fotograf. Sedan dess har bilderna spridits på sociala medier och de värmer i hjärtat på alla djurvänner.

Videoklippet visar hur en svanpappa tar alla sina ungar över floden, efter att svanmamman gått bort.

– I början av april märkte vi först att de hade ett bo längs pelarna vid lagunen. Kort därefter såg vi att honan hade börjat lägga ägg. Totalt nio ägg hade lagts i början av maj, och för ungefär tio dagar sedan började de kläckas, säger Emma Feeney, marknadsförings- och evenemangskoordinator för Esplanade Association, till djursajten The Dodo.

Enligt Emma fick djurskyddet in samtal där folk uttryckte sin oro över svanmammans hälsa. Hon ska ha viftat på huvudet och kunde inte stå upp.

Kort inpå – innan djurskyddet hade kommit till platsen – hade svanmamman gått bort.

Kvar lämnades en ensam svanpappa och hans nio ungar. Familjens öde har berört massor av människor i Boston, och samtidigt håller djurskyddet dem under uppsikt.

Nyligen fångades svanpappan på bild när han tog med sina ungar på en åktur.

– De verkar ha det bra. Man kan se dem i esplanadlagunen simmandes tillsammans, med några av barnen som rider på ryggen, säger Emma till The Dodo.

Vi önskar så klart hela svanfamiljen all lycka.