Mannen dödade svanmamma inför hennes förskräckta ungar – nu rasar internet

En otäck bild sprids just nu på internet och skapar ilskna reaktioner.

På bilden kan man se en svanmamma som blivit påkörd av en okänd man på en gata i Haag, Nederländerna. Med sig hade hon sina ungar och ungarnas pappa.

Förskräckta åskådare skyndade till platsen för att hjälpa till – medan mannen som kört bilen smet från platsen.

Händelsen inträffade för över ett år sedan, men bilden har nu börjat spridas i sociala medier igen – och väcker starka reaktioner.

Vittnen berättade att de sett mannen köra över svanen, och sedan skynda därifrån. De kontaktade polisen som senare försökte spåra förövaren.

Pappan lät människorna hjälpa

Svanar som har ungar brukar kunna vara aggressiva mot människor. Men det var precis som att svanpappan förstod att människorna var där för att hjälpa till. Medan vittnen försökte hjälpa svanmamman väntade både svanpappan och ungarna lugnt kvar vid platsen.

Samstag Mittag ereignete sich in Den Haag (Niederlande) ein schreckliches Ereignis!!Diese Schwanenmutter wurde von…

Posted by Tierfreunde on Monday, February 19, 2018

 

Tyvärr fanns det inget de kunde göra. Mamman låg skadad på gatan i cirka 20 minuter innan hon till slut dog av sina skador.

En bild från händelsen hamnade senare på Twitter och fick enormt stor uppmärksamhet. Tusentals kommenterade bilden och menade att föraren som lämnade platsen var både feg och omänsklig i sitt beteende.

Vitten berättade senare att de sett pappan simma iväg med ungarna och trots de hemska som hänt fortsatte han ta hand om dem ensam.

Att en svan dör kanske kan ses som en liten och oviktig händelse i världen, där många människor dör i krig och av fattigdom varje dag.

Men samtidigt, hur vi behandlar våra djur säger mycket om oss människor. Det finns de som kör på ett djur, skiter i det och åker därifrån. Sen finns det människor som släpper allt och skyndar dit för att se om de kan hjälpa till.

Vilken typ av människa vill du vara?