Rådjuret upptäcker snögubben i trädgården, det den gör härnäst får hela nätet att vika sig av skratt

Vissa djur är mer nyfikna än andra. Ett av de som kanske är allra mest nyfikna, men försiktiga, är rådjuren.

Det skulle de här människorna få se när ett rådjur fick syn på en snögubbe i deras trädgård.

Men vad kameran fångade när rådjuret tagit sig hela vägen fram till den, för djuret, märkliga varelsen fick alla att börja skratta.

Att bygga snögubbar är någonting av det roligaste med vintern. Hela processen med att rulla ihop den, sätta på ögon, sätta in en morot som nästa och göra ett leende med kol borde alla någon gång testa i livet, och för mig är det ett tecken på att vintern äntligen har kommit.

Precis det hade den här familjen gjort, som ställt upp en snögubbe utanför deras hus. Men snart skulle även ett rådjur intressera sig för den fina snögubben – och den var nog allt lite hungrig.

Bildkälla: Youtube/The Dodo

Under vintrarna äter rådjur främst bärris och ljung. De strävar efter att hitta mat med högt näringsinnehåll och sådant som är lättsmält för magen.

Därför kan en trädgård vara rena rama guldgruvan för de fina djuren – och den här dagen skulle visa sig vara en lyckodag.

Bildkälla: Youtube/The Dodo

Nyfikenheten tog över

En snögubbe kan se något skrämmande ut, men det nyfikna rådjuret kan inte undvika att utforska vad det är för märklig varelse.

Det bästa är att familjen har klätt den med hår i form av morötter, någonting rådjuret verkligen tyckte om.

Bildkälla: Youtube/The Dodo

Efter att ha luktat på och studerat snögubben tog den sig några riktigt stora tuggor av morötterna och fick sig en riktig god måltid.

Men rådjuret verkade inte vara nöjd där. Kanske fanns det någonting som dolde sig i snögubbens kropp?

Bildkälla: Youtube/The Dodo

När det ändå var där passade rådjuret på att se om det fanns mer mat – och ryckte sönder snögubben för att vara helt säker på att inte gå miste om någonting.

En kall vinterdag blev till en riktig fest för det här rådjuret. Tack vare dess nyfikenhet som gav den morötterna kommer rådjuret säkerligen inte ha några problem med att hitta riktigt god mat i fortsättningen!

Rådjur är så himla vackra varelser! Tryck på dela om du håller med!