Pandorna parar sig för första gången på 10 år – efter att djurparken stängde för besökare

Pandorna parar sig för första gången på 10 år – efter att djurparken stängde för besökare

De hade inte lyckats på tio års tid.

Men när det nya coronaviruset stängde djurparken – då såg pandorna sin chans att vara intima.

Nu har de två pandorna parat sig, och djurparken hoppas på tillökning så småningom, skriver New York Times.

– Sedan Ying Ying och Le Le anlände till Hong Kong 2007 och försök till naturlig parning sedan 2010, har de tyvärr efter försök ännu inte lyckats förrän i år, säger Michael Boos, som är chef vid djurparken Ocean Park.

Djurparken har varit stängd sen januari månad på grund av coronaviruset, och kanske var det bara lite lugn och ro som paret behövde. De har bott på djurparken där de blir omhändertagna i över 13 år.

【🐼大熊貓盈盈和樂樂的好消息💕】經過多年嘅愛情長跑,盈盈同樂樂今日終於成功自然交配喇!今次係佢哋小倆口自9年前(2011年起)開始嘗試自然交配以來首次成功,公園嘅獸醫同護理團隊會繼續密切觀察佢哋嘅身體狀況同行為變化,希望會有熊貓「添丁」嘅好…

Posted by 香港海洋公園 Ocean Park Hong Kong on Monday, April 6, 2020

Jättepandan var utrotningshotad av internationella naturvårdsorganisationen IUCN fram tills för bara några år sedan. Nu har läget för världens pandor förbättrats någorlunda – och snart kanske en ny liten pandabebis kan komma till världen. I Hong Kong är man nu oerhört spända inför framtiden för Ying Ying och Le Le.

– Den framgångsrika naturliga parningsprocessen i dag är oerhört spännande, eftersom chansen för dräktighet genom naturlig parning är större än genom insemination, säger zoochefen enligt New York Times.

Dela gärna vidare om du också blev lycklig av dessa glada nyheter!