Pälsdjursfarmer förbjuds i Norge – nu höjs röster för att Sverige ska följa efter

Nu ska pälsdjursfarmer förbjudas i Norge. Djurrättsorganisationer i landet jublar över beslutet – och nu höjs även röster om att Sverige borde ta efter.

– Det här är en fantastisk nyhet, inte minst för alla de djur som nu slipper födas upp och dödas för sin päls i Norge, men också för att det sätter ett gott exempel för Sverige, säger Camilla Björkbom, Djurens Rätts förbundsordförande, i ett pressmeddelande.

Igår kom nyheten att norska regeringen ska att genomföra en kontrollerad avveckling av pälsodling. Målet är att alla befintliga producenter ska vara borta år 2025.

”JA! VI KLARADE DET! PÄLSDJURSUPPFÖDNING BLIR FÖRBJUDET!” skriver norska djurrättsorganisationen NOAH på sin Facebooksida.

Enligt Djurens Rätt finns det drygt 300 pälsdjursfarmer i Norge i dag. Det är ungefär fyra till fem gånger så många som antalet i Sverige.

Ny djurskyddslag i Sverige

I förra veckan meddelade svenska regeringen att de vill införa en ny moderniserad djurskyddslag som ska stärka djurskyddet i Sverige. I den ingår bland annat att se över hur minkar på pälsfarmerna mår.

– Vi välkomnar den svenska regeringens förslag om att utreda hur välfärden ser ut för minkar på Sveriges pälsdjursfarmer, men vi ser i dag att Norge visar att ett förbud mot pälsdjursfarmning är möjligt. Det här är en fantastisk nyhet, inte minst för alla de djur som nu slipper födas upp och dödas för sin päls i Norge, men också för att det sätter ett gott exempel för Sverige och den kommande svenska utredningen, säger Camilla Björkbom, Djurens Rätts förbundsordförande.

Jag blev väldigt glad av denna nyhet och tycker verkligen att Sverige borde ta efter också! 

Dela gärna denna artikeln vidare om du håller med!

JAAAA!!! VI KLARTE DET!!! PELSDYROPPDRETT BLIR FORBUDT!NOAHs 28 år lange kamp for pelsdyrene er vunnet!! ENDELIG…

Posted by NOAH – for dyrs rettigheter on Sunday, January 14, 2018