Mannen hör mystiska ljud på fältet, springer fram och gör chockerande upptäckt

När vi är ute i skogen och vandrar är det viktigt att ta hänsyn till naturen och djuren. Det är faktiskt så att vi är på deras revir, och som vi skulle agera mot andra människor bör vi även agera mot djuren.

Den här mannen var ute och gick i skogen med sin hund när han för höra ett märkligt ljud han tidigare inte hört.

Och bara meter därifrån, på ett stort fält, fick han se det som fick honom att agera blixtsnabbt.

Att vara ute i skogen kan vara något av det mest lugnande för själen.

Alla ljuden av bilar, andra människor och mobiltelefoner som plingar är som bortblåsta – och det enda som hörs är det härliga ljudet av kvistar, vinden som sliter tag i träden och fågelkvitter.

Bildkälla: Youtube/jityc

Hörde märkliga ljud

Men den vackra och lugnande tystnaden i skogen skulle för den här mannen ta sig en tvärt vändning, när han plötsligt hörde ett skrikande ljud från ett fält i närheten.

Mannen började röra sig mot fältet och vid ett stängsel lite längre fram blev skriken starkare. Och när han kommit fram fick han sig en chockerande syn.

Bildkälla: Youtube/jityc

Ett rådjur hade mest troligt försökt hoppa över stängslet men av någon anledning inte hoppat tillräckligt högt.

Den hade fastnat med sitt ena ben och nu hade den ingenstans att ta vägen. Mannen, tillsammans med hans vän och sin hund, insåg att de behövde agera snabbt.

Bildkälla: Youtube/jityc

Agerade direkt

Inte nog med att rådjuret måste ha blivit väldigt stressat över att de närmat sig utan. Om djuret fick ligga där en stund till kunde den skada sig.

Som tur var hade de med sig verktyg och de började knipsa av bitar av stängslet. Bara några knips senare skulle de få se det glädjande – när rådjurets ben ramlade ner i marken och den var fri.

Bildkälla: Youtube/jityc

Panikslagen, men säkert tacksam, studsade det därifrån och sprang fri och lättad mot horisonten.

Äntligen kunde rådjuret återvända sitt sitt liv och familj – och mannen som agerat så snabbt kunde konstatera att han precis räddat ett värdefullt djurliv.

När djur är i fara borde vi alla agera som den här mannen. Dela vidare om du också hade agerat som han gjorde, för att hjälpa ett djur att få leva vidare.