Lurvig bjässe kikar fram under gallret i gatan – snart inser alla att varelsen verkligen inte hör hemma där

Ibland händer det att djur hamnar i livsfara, men tack vare djurvänner världen över så kan många räddas från sina farliga situationer.

Nyligen räddades en lurvig och vänlig bjässe efter att förbipasserande noterat något ovanligt som stirrade upp på dem under gatan.

Det var för några veckor sedan som förbipasserade på en gata i staden Biguaçu, Brasilien, fick syn på ett ansikte som stirrade upp på dem.

Under gallret till en dagvattenbrunn satt en stackars varelser fången och försökte desperat att få kontakt med någon av de många människor som passerade på gatan.

Men det skulle inte dröja länge förens någon valde att ta kontakt med den lokala brandkåren, som aldrig tvekade att rycka ut.

Ingen liten varelse

Det visade sig vara en gnagare som satt fast under gallret. Men inte vilken gnagare som helst. Det var nämligen en så kallad ”kapybara”, som råkar vara den största arten av gnagare i världen.

Hur en så pass stor varelse hamnat i det trånga utrymmet under gatan är oklart. Men tydligt var att den befann sig i stor fara ifall den inte skulle blivit upptäckt i tid.

Brandmännen plockade fram sågmaskinen och sågade upp gallret från gatan. När de till slut fick upp gallret så behövde kapybaran lite hjälp på traven för att kunna ta sig upp, vilket brandmännen så klart hjälpte den med.

https://www.djurbibeln.se/hund/benrangel-hittades-en-harsman-fran-doden-pa-gatan-hur-hon-ser-ut-i-dag-ar-helt-otroligt/
Foto: Instagram/@cbmsc.biguacu

Fri till sist

Efter att äntligen ha blivit befriad från sin trånga cell så sprang det vänliga djuret iväg mot sin frihet.

Kapybaran kom ut och återvände till sin livsmiljö”, skrev Biguaçus brandkår på nätet. ”Grattis till [de inblandade räddningsarbetarna] för deras utmärkta arbete.

I spelaren nedan kan du se filmen från hela händelseförloppet:

Vilken tur att kapybaran upptäcktes i tid! Och vilka hjältar inom brandkåren som räddade den!

Vilket ståtligt djur. Jag tror faktiskt aldrig att jag sett en kapybara tidigare. Har du?