Benrangel hittades en hårsmån från döden på gatan – hur hon ser ut i dag är helt otroligt

De förbipasserande på gatan i Brooklyn, New York, trodde att den stackars hunden var död. Hon var ju bara skinn och ben.

På något mirakulöst sätt fick de liv i vovven och kallade på hjälp.

Händelsen ägde rum i mitten i september. Mitt på gatan i New York-stadsdelen låg en kollapsad, pinnsmal hund som såg livlös ut.

När människor började skriva om den hjälplösa vovven på sociala medier fångade det Second Chance Rescues uppmärksamhet.

Läs mer: ”Uttrar” satt fast i brunn – snart inser räddarna att det i själva verket är två helt andra djur

Djurhjälpsorganisationen fick med sig den stackars hunden, som senare kom att kallas Feisty, till veterinären. Väl där fick hon antibiotika, vätska och smärtstillande direkt.

Misstänktes ha cancer

Hon var i riktigt dåligt skick – så pass att det var oklart om hon skulle klara sig.

– Hon var i fruktansvärt skick: sjuklig, uttorkad och undernärd med klumpar av hår som saknades. Hon var täckt av urin och loppor, och hennes klor var så överväxta att de hade trängt in i hennes trampdynor. Men den största oron var massorna på hennes kropp och om de var cancer eller godartade tumörer, säger Rachel Larkin, Second Chance Rescue, för The Dodo.

Feisty hade mycket ont och kämpade verkligen för sitt liv, men hon var ändå mån om att tacka alla runt omkring sig som hade räddat henne. Allt hon ville var att bli älskad.

– Feisty var ren kärlek från det ögonblick hon hittades utsträckt på trottoaren. När våra volontärer gick för att besöka henne morgonen efter att hon kommit till veterinären hälsade hon dem med mjuka kyssar och en glad, om än hårlös, svans som inte slutade vifta, säger Larkin.

Lever hos kärleksfull familj

Det visade sig att Feisty var cancerfri. Det härliga beskedet kom bara en kort tid efter att hon adopterats av en ny familj som verkligen älskar henne.

Nu är hon lycklig och frisk och kan slappa i det varma hemmet med sina nya familjemedlemmar.

– Hon börjar komma ut ur sitt skal. Hon har börjat skälla och kräver kramar, mat och uppmärksamhet… Hon ÄLSKAR besökare och att träffa alla under promenader. Det är väldigt viktigt för henne att hälsa på alla, säger hennes nya ”mamma” Ursula Schmidt till The Dodo.

Feisty gick alltså från att vara oälskad och övergiven till att få mer kärlek än hon någonsin tidigare upplevt.

Vilket oerhört vackert slut!