Lastbilschaufför misstänker att något gömmer sig i motorn

Djur är nyfikna varelser, nästan oavsett vilket djur det rör sig om. Djur som är mindre kan således ta sig in i utrymmen som inte alltid är deras naturliga miljö.

Som de två tvättbjörnarna John och Denver. De nyfikna pälsbollarna letade sig in i en lastbil i västra USA och liftade sedan genom halva landet.

Personalen på Raven Ridge Wildlife Center i Pennsylvania i östra USA är vana att ta hand om djur som hamnat på vift.

Liftat tvärs över landet

Det kan vara djur som tappats bort, missköts eller blivit lämnade av sin mamma. Men trots sin gedigna erfarenhet tappade de hakan när de fick höra om två små tvättbjörnar som hittats.

Tvättbjörnarna hade nämligen färdats hela vägen från Colorado i västa USA till Lancaster i Pennsylvania. En resa som tar fem timmar – med flyg.

Tillsammans med sin mamma hade lurvbollarna klättrat in i en lastbil och liftat tvärs över landet. Vid ankomst hade dock mamman flytt ut ur lastbilen och lämnat sina stackars ungar.

Polis kallades till platsen men efter några försök att återförena ungarna med sin mamma gav man upp och tog ungarna till Raven Ridge Wildlife Center, där ungarna fick namnen John och Denver.

Bild: Facebook

Beredd på det värsta

När Tracie Young på Raven Ridge Wildlife Center fick samtalet om de två tvättbjörnarna var hon förberedd på det värsta.

Att färdas så länge i ett trångt utrymme utan mat kan tära ordentligt på små djur, speciellt om de är ungar. Men när ungarna anlände till centret blev Tracie glatt överraskad, både John och Denver var i väldigt gott skick.

De små liven var dock uttorkade och fick således mycket vätska till en början, men allt eftersom kunde syskonen äta välling.

Bild: Facebook

På Raven Ridge Wildlife Center var man glada över att syskonen var tillsammans, det är nämligen väldigt viktigt för ungar att vara med någon från samma art så de lär sig att socialisera på rätt sätt.

På grund av vissa lagar får man inte förflytta tvättbjörnarna mellan delstater så det går inte att köra tillbaka syskonen till Colorado. Man får heller inte släppa ut dem i det vilda i Pennsylvania, så på Raven Ridge Wildlife Center hoppas man nu på att hitta någonstans där John och Denver kan bo permanent.

Tills dess har de ju varandra.

There are animals that come into us for care from around the surrounding counties…. but STATES? We received a call…

Posted by Raven Ridge Wildlife Center on Thursday, June 22, 2023

Så underbart! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag!