Desperat pip hörs från kloaken – när djurvännerna får se en boll av hår inser de att det är ont om tid

Att se djur fara illa eller råka ut för olyckor är alltid lika jobbigt. Djur är ofta väldigt självständiga och klarar sig själva, men ibland kan de råka ut för olyckor och då behöva lite hjälp från oss människor.

Så var fallet för den här lilla missen som råkat trilla ned i en kloak.

Det var i Libanon som en kattunge skrek desperat efter hjälp då den fastnat i en kloak och inte kom ut därifrån.

Försökte lura ut den

Ghina Nahfawi, djurvän som jobbar på Animals Lebanon, försökte rädda kattungen. De försökte locka ut den med godis men lyckades inte, katten satt fast.

– Hela teamet var oroliga för katten var väldigt smal och väldigt rädd. Vi tillbringade hela dagen med att försöka leda katten till en bur med hjälp av tonfisk och annat gott men han var för rädd för att röra sig, säger Reem Sadek på Animals Lebanon till The Dodo.

Efter en hel dag började katten inse att djurräddarna inte var ute efter att skada honom. De fick till och med kattens mamma att hjälpa till.

Bild: Youtube

Direkt till veterinär

Till slut vågade sig den lille missen ut och kunde fångas in. Han togs direkt till veterinär för att undersökas och trots sin besvärliga situation uppvisade katten inga tecken på skador eller sjukdom.

– Han är förståeligt nog traumatiserad och rädd men vi jobbar på att bygga upp hans självförtroende igen. Det tog några dagar av kärlek och omtanke innan han började öppna sig, säger Reem Sadek på Animals Lebanon till The Dodo.

Nu letar Animals Lebanon efter någon som vill ta hand om den lille lurvbollen så han får det hem och liv han förtjänar.

Här kan du se ett inslag från räddningsaktionen.

Vilka djurhjältar som räddade den stackars katten.

Tryck nu på DELA-knappen för att hylla alla djurvänner.