Ingen förstår vad som trasslat in sig i fotbollsnätet – förrän en modig kvinna plockar fram saxen

I en märklig händelse stötte en australisk mamma på en oväntad besökare som hade trasslat in sig i sin sons fotbollsnät, vilket lyfter fram potentiella faror som vardagliga föremål kan innebära för ovetande vilda djur.

När kvinna närmade sig upptäckte hon en stressad pungråtta som fastnat i det tunna svarta nätet.

Med medvetenhet om situationens brådska kontaktade hon genast djurräddarna på WIRES Wildlife Rescue för deras expertis.

Pungråtta
Foto: Facebook/WIRES Wildlife Rescue

WIRES, vana vid att hantera sådana märkliga situationer, mobiliserade snabbt ett räddningsteam. Det verkar som att pungdjur, kända för sin nyfikenhet, ofta hamnar i knepiga situationer, från att fastna i nät till mer okonventionella föremål.

Pungdjur är mycket nyfikna djur, och WIRES kallas in för att rädda dem från alla möjliga situationer, från nättrassel till att fastna i avloppsrör, innanför människors tak och till och med med huvudet fast i en glasburk efter att ha rotat i någons sopor”, berättade en representant från WIRES till The Dodo.

Lyckades befria pungråttan

Utrustade med saxar avlägsnade räddarna skickligt pungråttan och befriade den från de åtsittande snörena utan att orsaka skada. Efter att ha blivit befriad var pungdjuret, om än något irriterat, oskadat och redo för nästa kapitel i sitt äventyr.

Det räddade pungdjuret placerades försiktigt i en transportbur där den njöt av en fruktig snack. Kort därefter släppte WIRES ut pungdjuret tillbaka i dess naturliga miljö.

När de såg det pälsiga djuret skutta iväg kände teamet en känsla av tillfredsställelse, medvetna om att djuret hade återvänt till där det verkligen hör hemma.

Pungråtta
Foto: Facebook/WIRES Wildlife Rescue

Belyser en viktig fråga

Ändå belyser händelsen en bredare fråga – djur som faller offer för nät. Enligt WIRES finns det många sårbara arter, inklusive flyghundar, fladdermöss och fåglar, som regelbundet trasslar in sig. Organisationen betonar behovet av kollektivt ansvar och uppmanar folk att vara vaksamma och anta alternativ som är vänliga mot vilda djur istället för nät.

I ett Facebook-inlägg underströk WIRES: ”Denna hjärtevärmande räddning är en viktig påminnelse om att alltid kontrollera dina nät och överväga alternativa, djurvänliga alternativ. Låt oss fortsätta vara vaksamma och göra val som skyddar vår fauna!

Vilken tur att det finns djurvänner där ute som inte tvekar att hjälpa till när nöden är framme! En stor eloge till alla inblandade!