I 30 år hölls björnen inlåst i en bur – titta nu på hennes ögon när gallret äntligen öppnas

Det gör lika ont i mitt hjärta varje gång jag får se ett djur i bur, särskilt när det handlar om vilda djur som verkligen inte bör hållas instängda.

Ett av dessa djur var björnen Fifi, som i över 30 år satt instängd mot sin vilja.

Men en dag skulle djurrättsorganisationen PETA komma till hennes undsättning – och ögonblicket när hon inser att hon är fri är bland det vackraste jag sett.

Den lilla björnungen Fifi, en syrisk brunbjörn, kom till djurparken i Pennsylvania, USA, för över 30 år sedan. Hon tvingades utföra mängder av trick för att underhålla människor, men bakom scenen såg det annorlunda ut.

Inlåst i 30 år

Fifi fick ingen ordentlig mat och levde under hemska förhållanden, förhållanden inget djur någonsin ska behöva uppleva.

Bildkälla: Youtube/PETA

Efter 20 år på djurparken stängde djurparken, men det innebar inte frihet för Fifi. I stället satte ägarna henne i en rostig bur där hon fick sitta i tio år i väntan på att någon skulle köpa henne.

Djurrättsorganisationen ingrep

Men istället för att någon köpte henne, och antagligen inte gjort hennes liv bättre, kom några räddande änglar till hennes undsättning.

Djurrättsorganisationen People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) fick höra om Fifis hemska situation. Organisationen jobbar bland annat med att hjälpa djur undan djurförsök och pälsuppfödning, men även för djur precis som Fifi som tvingas underhålla människor och vanvårdas.

Bildkälla: Youtube/PETA

När organisationen hittade Fifi mådde hon allt annat än bra. Hon var undernärd, hade en ledinflammation och såg verkligen ledsen ut.

Det var som om Fifi inte längre var en frisk björn med livsenergi. Hon var någonting helt annat än en levande vacker varelse.

Fick andra chans i livet

PETA insåg att det var bråttom om de skulle rädda hennes liv. De ordnade så hon transporterades till The WIld Animal Sanctuary i Colorado där hon fick den behandlingen hon behövde.

Bildkälla: Youtube/PETA

Fifi fick en ny chans i livet och framför allt chansen att vara just en björn.

I videon nedan kan du själv se den otroliga förvandlingen hon gått igenom – en helt underbar varelse som förtjänar att leva i frihet utan rädsla för att bli utnyttjad.

Jag är för evigt tacksam över att det finns människor som ägnar sina liv åt att hjälpa djur som farit illa. Inget djur förtjänar att sitta i bur. Dela om du håller med!