De hör skrik från vattnet – tittar närmare och inser att de måste agera direkt

Något av det bästa med att vara ute i naturen är att man kan få se vilda djur. Om man har tur kan man få se dem på nära håll – och ibland blir man bjuden på riktiga skådespel.

Det är viktigt att inte gå för nära dock. Vilda djur är oftast rädda för människor, och vi vill inte skrämma dem i onödan. Att komma för nära ett djur kan i värsta fall skada dem.

Men den här gången kunde de förbipasserande människorna inte bara se på. De upptäckte två svanar i fara – och bestämde sig för att agera.

Se själv i videon här nedan.

 

Två ryska killar var ute på en skogspromenad när de plötsligt hörde ett konstigt skrik från vattnet. När de kom närmare såg de först något som såg ut som en skadad svan. Men det visade sig snart vara två svanar, som trasslat in sig i varandra. Kanske hade de slagits med varandra innan – eller så var det en parningslek. Hur som helst hade det slutat med att de fastnat och nu kom de inte loss hur de än försökte. Ingen vet hur länge de hade legat där i vattnet.

Alla som någon gång närmat sig en svan vet hur aggressiva de kan vara mot människor. Men den här gången var det precis som att svanarna förstod att killarna kunde hjälpa dem. Fåglarna simmade fram och lät dem försiktigt trassla loss dem. De var väldigt utmattade och måste ha legat där länge.

Se filmen här nedan.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/JIYzglVLu2M” /]

Tänk att svanarna förstod att de skulle få hjälp! Djur är så kloka.

Blev du också glad av att se den här räddningen? Dela den gärna med dina vänner!