Familj hittar hopkrupen varelse på trappen – när de inser vad det är för djur slänger de sig på luren

Plötsligt hade någon slagit sig till ro på familjens farstukvist.
Och det var inte vem som helst.

Det är inte var dag man får oväntat besök, men när en familj i Wellington i Nya Zeeland kom hem efter en lång dag såg de något ligga på deras dörrmatta.

Där, uppkrupen, på trappen låg en liten säl och slumrade, skriver The Dodo.

Familjen blev chockad, hur i all sin dar hade den lilla sälen tagit sig från havet hela vägen till deras port?

”Att klättra uppför havsväggstrappan, korsa en väg, vandra uppför en gångstig, en uppfart och slutligen ytterligare en uppsättning trappor , innan den når sin tupplur”, skrev Nya Zeelands Department of Conservation (DOC), ja det måste ha varit en liten hajk.

Enligt naturvårdarna är det ofta som människor tror att vilande sälar behöver hjälp. Men den här såg ut att vara vid god vigör.

Fördes till ett säkrare ställe

Denna art av pälssäl, lokalt känd som ”kekeno”, kan hittas över hela Nya Zeelands och Australiens kuster – men vanligtvis inte på folks verandor.

”Runt den här tiden på året är dock ungdomar som nyligen avvänjts från sina föräldrar kända för att lämna sina kolonier för att utforska den omgivande regionen, gör det till en bästa tid att se dem ute och röra sig”, skriver DOC .

Att den däremot valt den här familjens dörrmatta som sovplats var inte idealiskt. Så en officer kallades ut för att hjälpa honom hitta en bättre viloplats.

Man tog försiktigt den lilla sälen och förde honom uppför kusten till en säker plats, där varken hundar eller dånande trafik är ett bekymmer.

Sälen var lite förvirrad men glad och nöjd över sin nya plats.

Bedårande gullig. Tur att den kunde föras hemåt och i säkerhet.