Kvinna hör desperata skrik på stranden – går närmare och inser att läget är akut

På en fridfull dag i Waxham, Storbritannien, promenerade Rachel, en hängiven fotograf, längs stranden med avsikten att fånga bilder av den lokala naturen.

Men när hon riktade kameran mot en fågel och var redo att knäppa en bild bröts hennes koncentration av ett distraherande ljud.

Till hennes förvåning var källan till ljudet en vädjan från ung sälunge, fastklämd mellan stenarna på en strandvall och med huvudet nedgrävt i sanden. Den såg till en början ut som en sten.

Situationen verkade hopplös, och Rachel visste att hon inte kunde blunda för det hjälplösa djuret.

Snabbt insåg Rachel att det stackars djuret befann sig i en nödsituation och behövde hjälp. Hon kontaktade personal från Friends of Horsey Seals (FoHS) räddningsteam, som specialiserar sig på att rädda sälar.

Säl
Foto: Facebook/Friends of Horsey Seals

I ett lopp mot det stigande tidvattet kom räddarna från FoHS snabbt till platsen och påbörjade det känsliga uppdraget med att gräva fram sälungen. Genom att skyffla bort sanden som höll varelsen fångad arbetade de noggrant för att säkerställa en säker räddning.

Befriades till slut

Till skillnad från initiala farhågor var räddningsuppdraget en framgång. FoHS talesperson sade till The Dodo: ”Våra teammedlemmar kunde gräva ut sälungen och lyfta honom till frihet.” Trots prövningen verkade sälen vara i god hälsa, om än med en väldigt sandig päls.

Säl
Foto: Facebook/Friends of Horsey Seals

Hur sälen lyckades bli fången i sanden förblir oklart, men tack vare det samarbete som Rachel och FoHS-teamet hade fick en potentiellt tragisk situation ett lyckligt slut. Trots sin unga ålder anses sälen nu vara självständig och kapabel att navigera själv i det vilda.

Vad skönt att allt slutade väl för den lilla sälen. Det är verkligen tur att det finns djurvänner lite här och var.

Dela gärna den här historien på Facebook!