Därför ska du backa bakåt – om du ser ett djur med detta skrivet på sin päls

Ett vilt djur hör hemma i naturen. Det har tyvärr inte alla riktigt förstått.

Den här historien kan tyckas märklig – men bilden på hjorten är faktiskt ganska sorglig när man tänker efter.

Ser du ett djur med liknande text på sig, eller med halsband, håll dig undan!

Vi delar den här världen med många olika sorters vilda djur. Några arter besöker oss i våra trädgårdar näst intill dagligen – de har ju all rätt att vara där för i naturen finns inga avstyckade tomter.

Det är inte ovanligt att få påhälsning av rådjur, harar, älgar, hjortar och rävar.

Även om det kan vara småtrevligt med lite sällskap av dessa fina djur är det viktigt att påminna sig om att de aldrig kan vara några husdjur. De är vilda. Låt dem vara det – både för deras skull och för din egen.

Läs mer: Familj hittar hopkrupen varelse på trappen – när de inser vad det är för djur slänger de sig på luren

Polisen i amerikanska Jefferson County, USA, uppmärksammades nyligen på att folk i området sett en hjort springa förbi med ordet ”PET” (husdjur) påmålat på kroppen. Den hade dessutom ett halsband runt halsen, likt ett sådant man har på en hund.

Vilken märklig syn!

Vill inte att den ska skjutas

Uppenbarligen hade någon tagit hand om hjorten, fäst sig vid den och bestämt sig för att visa omvärlden att det numera var ett tamdjur.

– Troligtvis har någon tagit hand om den när den var en hjortkalv och sedan bestämt sig för att behålla den som ett husdjur, säger polischefen Scott Corley till lokala McClatchy News.

När polisen i Jefferson County publicerade en bild på hjorten förra veckan blev de flesta helt bestörta. Nu skulle ju barnen kunna tro att den var tam och gå fram till den? Vissa andra försvarade aktionen eftersom jägare kanske skulle låta bli att skjuta den när de såg texten på djuret.

– Uppenbarligen trodde någon att de satt hjorten i någon form av säkerhet. Nu när jaktsäsongen är här kanske någon tänkte att om man skrev ”PET” på hjorten så skulle ingen skjuta den. Det är inte alls någon bra idé, säger Scott Corley.

”Det sista vi vill…”

Polisen varnar nu för att denna typ av beteende inte är bra på något sätt. På grund av att hjorten vant sig vid människor är den inte längre rädd. Det kan i det långa loppet leda till att den blir aggressiv och går till attack mot människor, vilket lär få den avlivad förr eller senare.

– Det sista vi vill är att någon ska bli spetsad av hornen, säger Corley.

Dessutom är det vanligt att hjortar och rådjur bär på flera sjukdomar och fästingar, vilket kan vara farligt för oss människor.

Snälla, låt djuren vara i naturen. Låt de leva fritt i det vilda. Ett vilt djur kan aldrig bli något tamdjur eller någonting man har i hemmet.

Om du tyckte att artikeln var intressant får du gärna gilla, dela och kommentera!