Bilderna avslöjar: Här plågas och slaktas åsnor för att bli medicin – är bara fem månader gamla

Djurförsök är bland det vidrigaste som finns i världen. Hundratusentals djur som plågas och torteras för människors nytta. 

”PETA Investigation” har avslöjat hur åsnor behandlas på kinesiska kliniker – allt för att göra medicin av skinnet.

Åsnor har använts länge för packning och resor runt om i världen. I bland annat Grekland används åsnor för att gå långa sträckor i glassande sol, med tung packning och utan vatten. Djurplågeriet bland åsnor har varit länge på tapeten. Är det någonting jag hatar så är det när djur far illa på grund av människan.

Men de stackars åsnorna lider på fler ställen i världen och nu vill djurorganisationer stoppa den fruktansvärda behandlingen av åsnor.

Åsnorna är fem månader gamla

Under 2017 avslöjades hur tusentals åsnor torterades och plågades för att användas i finansiellt syfte – något som pågår än i dag. Enligt djurorganisationen ”PETA Investigation” är åsnorna så unga som fem månader i många fall. Åsnorna slås i huvudet med en stor hammare och sedan skär man upp deras halsar. Ändamålet? För att koka deras skinn till gelatin så att det kan bli produkter till försäljning.

Åsnorna vanvårdas och plågas på slakterierna. Foto: Youtube

Utan mat och vatten

I Kenya har tre åsneslakterier öppnats de senaste tre åren och är kinesiskt ägda. Åsnorna körs långa vägar till länder så som Etiopien, Tanzania och Uganda utan mat och vatten i flera dagar. Allt för att skickas till Kina där man gör gelatin av åsnornas skinn. Det själlösa sättet som åsnorna behandlas på har väckt starka reaktioner och skapat motrörelser genom åren i många länder.

Torterades och lämnades att dö

Enligt ”PETA” har ögonvittnen hittat döda åsnor som inte överlevt resorna till slakterierna. En åsna ska ha varit skadad och hade svårigheter med att stå upp. Arbetarna ska då ha dragit henne ut ur fordonet, sparkade på och låtit henne dö. Åsnan ska ha dött på grund av skadorna.

Djurhållningen i Kenya har ingen lag och man kan inte straffas för djurplågeri där på samma sätt som i till exempel Sverige. Därför har denna metod fått fortsätta.

Medicinen finns redan

Åsnornas hud kokas för att bli något som kallas ”ejiao”, en medicin.

Enligt PETA finns flertalet alternativa mediciner till ejiao som inte innebär att djur dödas – till exempel samma medicin som görs på örter och ska dessutom vara mer effektiv än ”ejiao”. Därför försöker organisationen att ställa myndigheter mot väggen i att sluta stödja den kinesiska åsneindustrin som pågår i Kenya med flera länder.

På PETA:s sida vädjar de ut till människor att skriva på en namninsamling för att stoppa åsneslakten.

Här är ett klipp som visar djurhållningen (känsliga tittare varnas, djurplågeri förekommer):

Sprid gärna detta vidare för att visa att du är emot all typ av djurplågeri och för att upplysa alla om hur åsneindustrin faktiskt ser ut.