Bebisen tvingades bo i hönsbur och leva på kondenserad mjölk – nu har han äntligen räddats

Våra älskade fyrbenta vänner förtjänar det allra bästa och att bli omhändertagna.

Men tyvärr får vi höra ibland de tillfällen när djur istället får leva under fruktansvärda förhållanden. Möt orangutangen Budi som nu räddats efter att ha levt i en hönsbur.

Man tror att det inte borde vara en konst att kunna ge ett djur ett hem och kärlek. Det är någonting som är självklar rättighet för oss människor, likaså djur. Men ibland krossas mitt hjärta när jag får höra om djur som far riktigt illa.

Orangutangen Budi började sitt liv på tuffast möjliga sätt. Som bebis växte hon upp hos en man som höll henne fängslad i en hönsbur, alldeles ensam.

Livet i buren var outhärdligt och oerhört skadande för lilla Budi. När bebisen till slut blev räddad kunde Budi äntligen gå igenom en förvandling, som skulle ge livet åter på riktigt.

Orangutangen Budi räddades av International Animal Rescue efter att ha levt i en hönsbur i 10 månader. Hans tidigare ägare hade matat honom med kondenserad mjölk utan något näringsvärde, vilket hade gjort hans ben missformade.

Orangutangen Budi

Det är skrämmande att se hans förvridna kropp – men personalen som tog hand om honom vägrade ge upp. De skulle rädda lilla Budi.
Orangutangen Budi

Veterinärer jobbade dygnet runt för att rädda Budi. Han fick näringsrik mat och starka smärtstillande.

Orangutangen Budi

Tack vare International Animal Rescue blev Budi frisk, och nu mår han mycket bättre.

Budi räddades i december 2014, och det var länge oklart om han skulle överleva. Men nu mår han bra och har fått flera nya vänner. I filmen här nedan kan du se honom äta frukt med sin kompis Jemmi.

Se klippet här:

Ingen ska behöva lida så som Budi har gjort. Det var tur att han fick ett annat öde och någon som tar hand om honom. Nu skickar vi alla våra styrkekramar till underbara Budi och önskar honom allt gott!