Spårvagnschaffis ser liten varelse på spåren och stannar genast – kliver ut och möts av tacksamt djur

Serhat Topal heter en spårvagnsförare i Turkiet som nyligen hyllades som en djurhjälte.

Anledningen är fullständigt självklar.

Det var en helt vanlig dag. Serhat var i tjänst som vanligt och körde spårvagnen fram längs spåren. Då – plötsligt – fick han syn på någonting i ögonvrån som gjorde att han stannade fordonet omedelbart.

Foto: Youtube

Han klev ur och tog några raska kliv över spåren. Självfallet hade han full koll på trafiken runtomkring, att han kunde göra manövern.

Övervakningsbilder från platsen avslöjar Serhats hjälteinsats. För vid vägkanten låg en liten sköldpadda.

Foto: Youtube

Serhat böjde sig ned för att försiktigt plocka upp djuret. Han ville så klart inte att den skulle befinna sig på spårområdet, med den fara som det innebar. Samtidigt satt passagerare kvar i tåget och tittade storögt mot chauffören.

– Det var en sköldpadda som försökte korsa spåren och ta sig ut på landsbygden, men han satt fast. Jag tror han var rädd, säger Serhat till djursajten The Dodo.

Serhat lyfte helt enkelt upp sköldpaddan över stängslet, så att djuret kunde fortsätta ut i det gröna – bort från spåren. Men själv verkar chauffören inte vilja kalla sig själv för ”hjälte”. Han menar i stället att han gjorde vad precis alla borde ha gjort i den situationen, enligt honom.

– Allt levande varelser är våra vänner, och vi bör närma oss dem med kärlek. Alla bör betrakta detta som sin plikt. Jag har helt enkelt gjort min plikt.

Se bilderna från övervakningskameran här:

Nu hjälps vi åt att dela inlägget vidare så att fler får möjligheten att hylla Serhat!