Spårvagnschaffis får syn på liten varelse i ögonvrån – stannar genast och möts av tacksamt djur

Spårvagnschaffis får syn på liten varelse i ögonvrån – stannar genast och möts av tacksamt djur

Spårvagnsföraren Serhat Topal blev uppmärksammad i Turkiet när han räddade ett litet djur.
Här är den fantastiska solskenshistorien om mannen som inte tvekade att hjälpa till när nöden var som störst.

Serhat Topal är en spårvagnsförare i Turkiet som häromåret hyllades stort av djurvänner – efter en riktigt fin hjälteinsats.

Anledningen till de många hyllningarna är fullständigt självklar.

Det var en helt vanlig dag där Serhat var i tjänst som vanligt. Han körde sin vana trogen spårvagnen fram längs rälsen. Då fick han plötsligt syn på någonting i ögonvrån. Upptäckten gjorde att han inte tvekade en sekund. Han stannade fordonet omedelbart.

Därför stannade spårvagnschauffören direkt

Serhat klev ur sitt fordon, och tog sen några raska kliv över spåren. Självfallet hade han full koll på trafiken runtomkring – så att det skulle vara helt säkert för honom att kunna genomföra manövern. Övervakningsbilder från platsen visar Serhats hjälteinsats. För vid vägkanten låg nämligen en liten sköldpadda.

Serhat böjde sig ned för att försiktigt plocka upp det lilla djuret. Han ville förstås inte att sköldpaddan skulle kunna ta sig in på spårområdet, då det hade varit förenat med stor fara. Samtidigt satt passagerare kvar i tåget Serhat kört. De tittade så klart storögt mot chauffören – detta var någonting utöver det vanliga på färden.

– Det var en sköldpadda som försökte korsa spåren och ta sig ut på landsbygden, men han satt fast. Jag tror han var rädd, sade Serhat efteråt till djursajten The Dodo.

Spårvagnschauffören lyfte helt enkelt upp sköldpaddan över stängslet, så att djuret kunde fortsätta ut i det gröna. Därefter var faran om att han skulle kunna hamna på spåren förbi.

Hjältens viktiga ord: ”Jag har helt enkelt gjort min plikt”

Men själv verkar Serhat inte vilja kalla sig själv för ”hjälte”. Han menar i stället att han gjorde vad precis alla skulle ha gjort i den situationen.

Detta är ord från Serhat som vi hoppas att fler kommer bära med sig:

– Allt levande varelser är våra vänner, och vi bör närma oss dem med kärlek. Alla bör betrakta detta som sin plikt. Jag har helt enkelt gjort min plikt.

Se bilderna från övervakningskameran här:

Vilken hjälte! Nu hjälps vi åt att dela inlägget vidare så att fler får möjligheten att hylla Serhat!