Tjuren har varit kedjad hela sitt liv – titta nu på reaktionen när han släpps lös och ser man i rött

Tjuren har varit kedjad hela sitt liv – titta nu på reaktionen när han släpps lös och ser man i rött

Många av oss människor har en bild av att tjurar är aggressiva, starka, och rent av farliga, mycket på grund av den bild som industrin med tjurfäktning gett oss. Men kan det vara så att tjurar inte alls är onda av naturen, utan bara drivits till ilska när de plågats? Den här videon övertygar åtminstone mig om att det är så.

När flera frivilliga från en djurrättsorganisation i Tyskland dök upp för att befria tjurar som varit fängslade hela livet var de självklart rädda, för när tjurarna väl släpptes lösa skulle de inte ha en chans, om de var aggressiva vill säga.

 

När djurrättsaktivisterna i Tyskland anlände till ladan där flera tjurar hållits fängslade närmade de sig försiktigt för att inte stressa dem. När de insåg att de bar röda tröjor blev oron knappast mindre, men det visade sig snart att det inte skulle vara något problem.

Flera av tjurarna hade varit fängslade och intryckta i trånga  utrymmen hela deras liv, vilket är starka skäl till att traumatiserats. När de skulle befrias visste ingen hur de skulle reagera, men en sak var säker, de blev minst sagt förvånade över tjurarnas beteende.

Den första tjuren började skutta ivrigt upp och ner, precis som om han dansade. Han hade nämligen haft en stark längtan av att röra på benen. Därefter närmade han sig mannen som befriande honom, för att mysa in sig med ansiktet mot honom, precis som ett barn som håller sig nära sin mamma.

Se den hjärtvärmande videon som fått tusentals djurvänners hjärtan att smälta.

 

 

Dela för att visa att djur i grund och botten är goda.