Katten vill verkligen leka med hundkompisen – titta nu när hon försöker väcka honom

Katter och hundar är inte alltid de bittra fiender vi tror de är. Det är faktiskt ganska vanligt att katter och hundar kan bo under samma tak och bli riktigt goda vänner.

Som goda vänner är det alltid roligt att leka tillsammans, något den här katten verkligen vill.

Men om hunden sover är det inte lika lätt. Men då får man försöker väcka honom.

Alla gillar vi att ha en lekkamrat, oavsett om det handlar om en trevlig middag eller en lugn hemmakväll. Men för våra djur kan verkligen en lekkamrat vara den som gör en hel dag, en hel vecka eller ett helt år.  I många hushåll får hundar och katter samsas och inte sällan blir de bästa vänner.

Deras vänskap brukar alltid vara rolig att följa, där katten ofta är den som säger ifrån och vill vara själv medan hunden vill leka och leka och leka.

Bildkälla: Youtube/Storyful

Men ibland är det givetvis ombytta roller, att katten faktiskt vill leka och hunden som inte orkar. Så var det för den här sötnosen till katt, som fick se sin bästa hundkompis ligga och sova.

Katten var inte sugen att sova, utan ville ha sällskap. Hon försökte därför väcka sin vän, men på ett sätt som går rakt in i hjärtat.

Bildkälla: Youtube/Storyful

Puttar med tassen

Med sina små söta tassar drog hon sakta på hundens huvud i ett försök att kanske säga ”god morgon, det är dags att vakna nu” eller bara ”hörrudu, jag vill leka!”.

När inte det fungerar bestämmer sig katten för att istället gå på ett något mysigare spår. Hon stryker sig mot hundens huvud – men tror du hunden rör på sig?

Bildkälla: Youtube/Storyful

Nej, hunden verkar inte ha något intresse av att leka och sakta men säkert börjar också katten förstå det.

Men om man inte har någon att leka med kan man i alla fall vara tillsammans – och katten lägger sig istället tätt intill honom och bara tar det lugnt.

Bildkälla: Youtube/Storyful

Det lär säkert komma fler ögonblick när de här två kommer springa omkring i huset och busa. Men för nu fick en tupplur tillsammans duga!

Det här var mig två riktiga sötnosar till katt och hund. Dela gärna vidare artikeln om du också tycker det!