Rosa varelsen gömmer sig i buskarna – när mannen ser vem det är får han bråttom

När en person fick syn på den rosa varelsen i buskarna så förstod de direkt vad det rörde sig om.

Snabbt började arbetet för att rädda det stackars djuret.

Det var i juli i år som en stackars gris blev övergiven av sin ägare. Några månader senare blev grisen attackerad av den förre ägarens hundar.

Det fick grisen, som fått namnet Dolly, att fly undan. Men inte för gott.

En tid senare så dök Dolly upp i bostadsområdet i Tennessee, USA. Direkt förstod grannskapet att grisen var i stort behov av hjälp.

Volontärer vid djurhemmet Kanda Farm Sanctuary ryckte ut för att söka upp Dolly i bostadsområdet, och redan under den första sökdagen så fick en av dem syn på henne inne i ett buskage.

Behandlades illa i sitt gamla hem

Men Dolly, som behandlats illa av sin tidigare ägare, var mycket rädd för människor. Att fånga in henne skulle komma att bli en utmaning.

Till en början lyckades en av volontärerna att locka ut Dolly med lite mat. Men när de skulle försöka att fånga in henne så sprang hon bara iväg. Det skulle ta hela 11 dagar för djurräddarna att fånga in henne.

Till slut satte man upp en bur som skulle fungera som en fälla. Till allas glädje så gick Dolly in i buren och de kunde äntligen hjälpa henne.

Det var en otrolig lättnad att hon fångades in, men också väldigt stressigt att försöka ordna allt i farten”, säger Yundt, en av grundarna till Kanda Farm Sanctuary till The Dodo. ”Det tog ungefär 12 timmar från mottagandet av meddelandet om att hon hade fångats in tills hon anlände säkert till Purdue Large Animal Hospital. Vi kunde ta oss till Purdue för att träffa henne medan de tog hand om henne, och det var ett ögonblick av lättnad för mig.”

Trivs bra i sitt nya hem

Fortfarande har Dolly en bit kvar tills att bli helt återställd. Hon är ännu rädd för människor, men börjar sakta men säkert att öppna upp mer och mer.

Dolly är den absolut snällaste grisen i hela världen, särskilt efter allt hon har gått igenom”, säger Yundt. ”Hon har varit den perfekta patienten. Jag tror att hon vet att vi alla är här för att hjälpa henne, även om hon är rädd. Hon har verkligen fattat tycke för mig och känner sig definitivt mer bekväm när jag är i närheten.

Numera får Dolly spendera resten av sitt liv på ett djurhem där hon får all den kärlek och omtanke som hon förtjänar.

Vad härligt att det finns djurvänner som bryr sig om djuren när inte andra gör det.