Kvinna får syn på rosa varelse vid motorväg – stannar bilen och ser att djuret vänder sig om

En djurvän fick syn på en rosa, liten varelse som kom springades precis intill vägkanten.
Då gjorde hon det enda rätta – stannade bilen och försökte få tag på djuret.

Meredith Lee var ute och körde en helt vanlig dag i slutet på förra året. Hon var på väg till jobbet – när hon plötsligt fick syn på någonting mycket ovanligt till höger om körfältet.

Det rörde sig någonting ute på åkern, men hon kunde till en början inte alls se vad det var. En hund? En katt? Någonting helt annat? Frågorna svävade i huvudet på henne medan hon saktade in bilen.

– Vid den tidpunkten tänkte jag, ’vad i helvete är det!?’, säger hon till djursajten The Dodo.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Tiktok

Det var först några sekunder senare, när hon försiktigt körde lite närmare för att sedan parkera intill vägen, som hon insåg att det handlade om en liten minigris.

– När jag närmade mig henne fortsatte hon att springa iväg, men hon vände sig om och kom mot mig innan hon sprang iväg igen. Jag var verkligen orolig att hon skulle kasta sig in på vägen igen, så jag försökte att inte skrämma henne, säger Meredith.

Till slut lyckades hon fånga in den stackars bortkomna grisen.

Men det hela slutade inte med att hon fick upp den lilla varelsen i famnen. I stället fokuserade Meredith på att få bort den från den farliga vägen, där bilar for förbi. Hon ville förstås att grisen skulle vara i säkerhet. När hon såg att den sprang in i ett grannområde, passade hon på att ringa till polisen.

Enligt The Dodo kom de senare och tog hand om djuret, och kunde snart dessutom se till att den fick komma hem till sin ägare. Tydligen hade den rymt hemifrån.

Här kan man se klippet på Merediths Tiktok:

Så fint gjort av dig Meredith, att hjälpa denna bortkomna minigris!

Dela gärna vidare inlägget om du också vill hylla denna djurvän.