Övergivet rådjurskid får en ny bästa vän – när en liten fluffboll hoppar fram ur höstacken

Alla djur förtjänar att få leva ett lyckligt liv. De ger oss människor så mycket glädje, så det minsta vi kan försöka göra är att låta dem leva i så mycket harmoni det bara går.

Ett exempel på en djurorganisation som hjälper utsatta djur är Fuzzy Fawn Wildlife i New York-trakten. De har specialiserat sig på rådjur som lever i en utsatt situation.

Organisationen låter de vilda djuren komma till stallet för att bli omhändertagna, innan det slutgiltiga målet sedan är att slussa ut dem i det fria igen.

Möt Nellie – hon är ett litet rådjurskid som får mat och tak över huvudet här.

Personalen insåg dock snabbt att Nellie behövde någon att umgås med. Därför tog de dit den lilla kaninungen Polly. De båda blev snabbt vänner och det är omöjligt att inte bli berörd av deras fina och oväntade vänskap. Det är ändå inte varje dag man ser ett rådjur och en kanin som är bästa vänner.

– Nellie var mamma till Polly i början. Även om hon bara var ett par veckor gammal, är det som att hon visste att den här lilla, sköra bebisen behövde något, säger representanter för stallet till The Dodo och fortsätter:

– Jag hoppas att Polly kommer att komma ihåg allt det här och när jag får den första rådjursungen på våren, så kommer Polly att veta vad hon ska göra igen.

På bilderna kan man bland annat se hur de äter tillsammans och framför allt har det gosigt och härligt.

Så underbart att det finns människor som tar hand om dessa djur! Dela gärna vidare inlägget om du också älskar djur.