Ingen förstår varför kvinna åker till kyrkogård varje dag – men varelsen hon vill rädda därifrån är i livsfara

Varje dag så besökte volontären kyrkogården där en ensam liten varelse befann sig.

Snart lyckades de rädda det förrymda lilla djuret.

När djurräddarna på Woodstock Farm Sanctuary fick ett samtal om att det befann sig ett ensamt får på villovägar i Beacon, New York, så ryckte de genast ut för att undersöka saken närmare.

Det visade sig att fåret levde på en kyrkogård, vilket gjorde dem än mer oroliga.

Fåret, som senare döpts till Oracle, hade bott på kyrkogården i åtminstone en månad. Förmodligen hade hon levt ensam ännu längre.

Det är inte känt vad det lilla fåret råkat ut för i livet, men tydligt var att Oracle var oerhört rädd för människor. Det var praktiskt taget omöjligt för djurräddarna att fånga in det stackars fåret då det bara sprang iväg hela tiden.

Jag vet inte var hon kom ifrån eller hur långt hon reste för att komma till kyrkogården”, säger Rachel från Woodstock Farm Sanctuary till The Dodo. ”En del av anledningen till att jag är så orolig är att vi är precis vid det här området i Beacon där det finns många prärievargar.

Kom på en plan

Fåret Oracle befann sig dessutom i fara då kyrkogården låg väldigt nära en trafikerad väg. Situationen var kritisk och de visste att de behövde fånga in henne så snart som möjligt.

Men djurräddarna kom på en briljant plan för att få bort henne från kyrkogården.

En volontär som bodde i närheten ställde upp och gick till kyrkogården varje dag. Detta för att Oracle skulle vänja sig vid människor och på så vis bli mindre folkskygg.

Volontären placerade även ut en matstation varje dag som flyttades närmare och närmare ett släp.

Planen gick i lås

En dag så var Oracle nära släpet och mumsade på maten hon fått. Av nyfikenhet så gick hon till slut in i släpet varpå volontären kunde stänga dörren och köra henne därifrån.

Oracle togs till Woodstock Farm Sanctuary, där hon blev ompysslad. Alla visste att hon skulle vara livrädd till en början, därför hanterades hon mycket varsamt.

Men med tiden har Oracle gjort enroma framsteg och är inte längre rädd för människor. Hon passade snabbt in bland de övriga djuren och framför sig har hon ett tryggt liv på gården.

Det verkar onekligen som att hon har ett rikare liv på djurhemmet än vad hon hade på kyrkogården. Hoppas att Oracle får ett långt och lyckligt liv!