Alla förväntar sig få se kängurur – då dyker en vit fluffig varelse upp och förbluffar alla

Ibland uppstår oväntade möten i naturen. Detta fick besökare vid en nationalpark i Australien bevittna när de såg en vit fluffig varelse mitt bland alla kängurur.

Det visade sig att det bortsprungna fåret hittat en ny familj ute i vildmarken.

Besökare som kommer till ”Sugarloaf Reservoir” i Australien blir alltid påminda om att hålla behörigt avstånd från kängururna som lever i området.

Men sedan omkring ett år tillbaka så har besökare noterat något märkligt bland flocken med kängurur.

Mitt bland alla kängurus har nämligen ett får synts till. Fåret tycktes trivas bra bland sin kängurufamilj och sprang glatt omkring.

Det är oklart hur fåret slutade upp bland djuren som skiljer sig mycket från sin egna art. Men en teori är att fåret kommit bort från sin egna flock och vandrat iväg, för att sedan bli accepterad i sin nya flock med kängurur.

Räddades av volontärerna

Av mängden ull som vuxit på fåret så är det tydligt att fåret varit ute i vildmarken under lång tid. Om ett får inte blir klippt så kan det faktiskt innebära livsfara för djuret. Ullen blir till slut alltför tung.

Men tack vare några volontärer vid ”Forever Friends Animal Rescue” så har fåret nu fångats in. De kom att kalla det lilla fåret för ”Sugar”, vilket kanske kan ha att göra med att han ser ut lite som sockervadd.

Fem år i vildmarken

”Sugar tros ha vandrat iväg från sitt hem för minst 5 år sedan och valt att leva på landet med några lokala kängurur”, skrev ”Forever Friends Animal Rescue” i ett inlägg på Facebook.

Nu har äntligen Sugar fått det som han väntat så länge på – nämligen en klippning.

Och under det tjocka och tunga yllet så visade sig ett piggt och glatt litet får. Det verkar som att hans kängurufamilj tagit väl hand om honom under sin tid i vildmarken.

Djurräddarna låter nu Sugar bo på en särskild gård för räddade boskapsdjur. Där har han fått mängder av nya kompisar av olika arter.

Vi hoppas att Sugar trivs bra i sitt nya hem! Vad skönt det måste vara att bli av med den tjocka ullpälsen.