Bonden har tagit hand om bjässen sedan han var kalv – titta nu när giganten vänder sig och visar skönheten under luggen

De vänskapsband som en människa kan få med ett djur är ofta starkare på många sätt än vad man kan få människor i mellan.

För cowboyen Marc är detta tydligt – han har nämligen hittat två oväntade vänskaper på fyra ben.

Marc är en cowboy som bor i Virginia, USA. På sin gård har han ett par riktiga bjässar som han kommit att bli mycket nära.

Allt började när Marc adopterade den då tio månader gamla Hamish – en tjur av rasen Scottish Highland (skotsk höglandsboskap).

Marc och Hamish har genom åren utvecklat en nära vänskap. Och Hamish, som var betydligt mindre när han kom till Marcs gård, är numera en riktig bjässe!

Scottish higland cattle
Foto: Youtube/We love animals

Men Marc kände att Hamish också behövde en vän av sin egen sort. Därför räddade han också tjuren Kyloe, som led av en del sjukdomar som kalv.

Lever tillsammans och ses varje dag

Numera är de alla tre bästa vänner och de gigantiska tjurarna älskar att bli kammade av Marc. Tillsammans umgås de varje dag på de vidsträckta betesmarkerna.

Hamish är den lugna storebrorsan medan Kyloe är den mer livliga lillebrorsan. Tillsammans lever de sina bästa liv på Marcs farm.

Scottish higland cattle
Foto: Youtube/We love animals

Hamish och Kyloe har inspirerat Marc till att starta ett reservat för räddade boskapsdjur, tyvärr kom covid-19-pandemin och satte käppar i hjulen, därför blev planerna framflyttade.

I spelaren nedan kan du höra mer om Marcs historia med de stora och snälla djuren:

Vilka fantastiska bjässar! Så snälla de verkar vara!

LÄS MER: