VARNINGEN till alla kattägare: Mögelgifter hittat i flera sorters kattfoder

Efter en stor undersökning avslöjar idag tidningen Råd & Rön att var tredje kattfodersmärke innehåller mögelgifter. Då vissa av dessa gifter är både hormonstörande och cancerframkallande berättar experten vad man bör ha koll på när det kommer till kattmat.

Efter att ha utfört flera tester på kattmat har man upptäckt att en stor del av dessa innehåller cancerframkallade och hormonstörande mögelgifter.

Idag gästade testingenjören Anna Edberg Nyhetsmorgon för att berätta om gifterna som upptäckts i flera torrfoder för katter, nämligen ett av tre producenter.

När Soraya frågar vad man bör tänka på när man köper mat till sin katt svarar Anna Edberg:

– Det är lite svårt som konsument. Det här är något som tillverkarna måste ha koll på. Mögelgifter är naturliga gifter som bildas av mögelsvampar under processen. Det gäller att ha koll på att grödorna torkar snabbt och rätt.

Anna berättar dock att dyra märken inte är bättre än billiga, då priserna inte har något samband med halten gifter. Hon visar dock att märket Schesir innehåller högst andel mögelgifter enligt testerna, och där bör producenten se över sin leverantör av majs, menar hon.

[arve url=”https://tv4play.se/iframe/video/12495286″ /]

Sprid gärna till andra kattägare som kan intressera sig för detta. 

Video: Kvinna ger veterinären en hemlig lapp när ingen ser