Världens vackraste katt finns i Arboga

Katten Hunden från Arboga är snyggast i världen.

Han har just tagit hem kattvärldens finaste skönhetspris.

— Det är jättestort, säger ägaren Linda Karlsson.

Med 13 svenska vinster i ryggen kan nu katten Hunden titulera sig som världens vackraste katt. För några veckor sedan vann hann skönhetstävlingen ”World Winner” i Tyskland, skriver Aftonbladet.

– Omkring 1 500 katter tävlade, varav 70 var från Sverige, säger Linda Karlsson till till tidningen. Hon äger katten tillsammans med sambon Nicklas Liljehammar och uppfödaren Barbro Åberg.

Rockringens Underdog

Namnet Hunden kommer från det namn som han tilldelades av uppfödaren: Rockringens Underdog, därav smeknamnet Hunden.

— Mer eller mindre är han mer som en hund än som en katt. Han gillar att vara med överallt precis när det händer och kommer när man ropar, säger Linda Karlsson till P4 Västmanland.

LÄS MER: Katten Zimsan blev världens vackraste katt 2018.

Hunden är en norsk skogskatt på ett år. I tävlingen plockade han hem en första plats i sin klass. Han står nu på toppen av sin glans då han alltså är världens vackraste katt av sin typ.

– Det är jättestort såklart. Vi äger honom tillsammans med hans uppfödare så det är jätteroligt att få dela det med henne, säger Linda Till radiokanalen.

Vi säger stort grattis till katten Hunden och till hans ägare och uppfödare. Dela gärna inlägget för att sprida inlägget vidare!

Video: Kattcafé