Svältande katt plågades fastbunden i raketer – hittades efter flera dagars lidande

Raketer skulle vara något fint att titta på när man firar. Men efter olyckor och hemska berättelser om raketer kanske det är dags att ta bort dem för gott.

Den här gången hittades en katt fastbunden i raketer – och hon förlorade nästan sitt liv.

Debatten om fyrverkerier har varit aktiv länge. Många menar att raketer skrämmer våra djur och därför bör de tas bort. Plus att det skräpar ned våra skogar och samhällen, eftersom ingen går och plockar upp skräpet efter sig. Men andra låter egoismen ta över och hävdar att det handlar om en tradition som måste bevaras.

Raketer har gjort att folk förlorat kroppsdelar

Hur som helst, finns det inget värre än när någon far illa på grund av raketerna. Skräckhistorier av barn och vuxna som förlorar kroppsdelar.

Den här gången drabbades en liten katt vid namn Pickles. Men hon föll inte offer på grund av en olycka.

Hade bundit fast raketer i tassen

Faktum är att ungdomar hade bundit fast raketer och smällare i henne och tänt på. Pickles tass var så pass illa att den hängde nästan helt löst från kroppen. Brännskadorna och ett stort köttsår blev så allvarliga att hon inte orkade röra på sig, enligt Western Journal.

När två personer hittade henne var hon otroligt mager. Hon hade förmodligen legat på marken i flera dagar, utan mat, kärlek, vård eller vatten. Och det fanns fluglarver i hennes förstörda lilla tass.

En dag för sent så hade hon dött

Räddningsorganisationen ”Humane Animal Rescue” i Pittsburgh satte genast igång med att försöka rädda Pickles liv.

Efter att ha tvättat såren, sytt och amputerat bort tassen, märkte de att hon genast började krya på sig. Hade de hittat en dag senare, hade det kunnat varit en dag för sent.

Organisationen lade ut bilder på Pickles där de förklarar att veterinärerna meddelade att det var smällare som var fastbundna i tassen med gummiband – därav hennes omfattande och fruktansvärda skador.

Men Pickles ser ut att vara på bättringsvägen och snart kan de förmodligen hitta ett hem åt henne.

Älskade lilla vän. Sprid gärna detta vidare för att önska Pickles lycka till att hon ska krya på sig!