Pudel-katter tar nätet med storm – smälter hjärtan med sina lockiga pälsar

När någon säger ”pudel” tänker jag genast på hundar. Det var tills jag fick se att det fanns något så bedårande som ”pudel-katter”. De här små liven till kattdjur har en lockig – nästan krullig päls, som får dem att se otroligt mysiga ut.

Katterna är dock inte som många vill tro – en blandning mellan en katt och en pudel. De är inte heller en katt i fårakläder – som vissa kallar dem.

Katterna med den krulliga och mjuka pälsen kallas Selkrik Rex, och har fått sitt namn av Veterinärmedicinska universitet i Wien.

Foto: Youtube/Pets Life

Selkrik Rex bär på en gen som ger dem deras krulliga päls, men eftersom denna är svår att ärva så är pälsen ovanlig, något som bland annat Shared skrivit om.

Både kattraserna Devon Rex och Cornish Rex bär också på genen, men då den är väl bevarad är det ovanligt att de får kattungar som ärver genen.

När det kommer till nyfödda kattungar kan du inte avgöra på pälsen om katten är en Selkrik Rex eller inte, då det inte visar sig förrän efter några veckor. Dock kan du sa att om kattungen har morrhår redan från födseln, så är det stor sannolikhet att det är en liten ”pudel-katt”.

Visst är de bedårande? Dela gärna för att visa andra kattälskare att det finn någon så gulligt som ”pudel-katter”.