Nu lanseras Tinder för katter – för att hjälpa hemlösa katter att hitta ett nytt hem

Det finns många hemlösa katter i Sverige och tyvärr är det inte alla som får plats på katthem.

För att lösa problemet lanseras nu ett ”Tinder för katter” – för att göra det enklare för de hemlösa katterna att hitta ett nytt hem.

I Sverige i dag finns runt 100 katthem, vilket kan låta mycket. Men det finns alldeles för många katter för Sveriges katthem.

Bara i år har katthemmen behövt säga nej till över 1 740 katter på grund av platsbrist.

Det är lättast att hitta nya hem åt kattungar, men det är inte lika lätt att hitta nya hem för andra katter.

kisse
Foto: Shutterstock

– De katter som är svårast att omplacera är de som blivit skygga på grund av brist på mänsklig kontakt, säger Åsa Hagelstedt, generalsekreterare på Djurskyddet Sverige enligt TT, skriver Expressen.

För att lösa problemet lanserar Sveland Djurförsäkringar ett ”Tinder för katter” där man kan swipea bland olika katter för att hitta en katt som man är intresserad av och vill ge ett nytt hem.

– Kattis är ungefär som ett “Tinder” för hemlösa katter. Man swipear fram bland katterna och när man hittat en katt som man gillar kan man kontakta katthemmet i fråga, säger säger Henrik Harej, marknadschef på Sveland Djurförsäkringar, i ett pressmeddelande.

Kattis
Foto Pressbild/Sveland Djurförsäkringar

Tindertjänsten för katter heter Kattis och förhoppningen är alltså att fler ska få upp ögonen för att adoptera en katt och ge den ett tryggt och kärleksfullt hem.
– Genom att digitalisera kattletandet på ett bättre sätt så tror vi att vi kan locka fler till att adoptera en hemlös katt, säger Henrik Harej.

Vilket bra initiativ, hoppas nu att tjänsten hjälper till så att fler herrelösa katter får ett nytt hem. Dela gärna för att sprida informationen.